Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Succesul in cariera - 7 sfaturi pentru a reusi garantat

Joi, 26 Iulie 2018, ora 13:35
14695 citiri
Succesul in cariera - 7 sfaturi pentru a reusi garantat
Photo by Scott Winterroth on Unsplash

O cariera de succes inseamna o multime de beneficii si oportunitati. Iti asigura un bun statut social, un venit generos care implica imbunatatirea calitatiii vietii. Succesul in cariera poate oferi sentimentul de securitate si realizare.

Astazi traim intr-un mediu puternic competitiv, cand avansarea in cariera este mai importanta ca oricand. Dezvoltarea carierei si recunoasterea sunt pe lista oricarui profesionist.

Daca vrei sa ajungi cat mai sus in cariera ta, este importanta si dorinta. Odata setarea mentala potrivita, vei incepe sa urci pe scara profesionala.

Afla 7 sfaturi utile din randurile de mai jos.

1. Identifica-ti obiectivele

Inainte de a porni la atac este important sa te cunosti. Din pacate sunt multe persoane care fac ceea ce nu le place, iar pentru a evita acest lucru este bine sa identifici care sunt cele mai mari dorinte ale tale.

Incepe apoi sa mergi cu analiza mai adanc si sa faci o legatura intre dorinte si obiective. Este un proces important pentru o cariera de succes.

2. Construieste-ti brandul personal

Brandingul personal sau personal branding este foarte important in zilele noastre. Este imaginea pe care ti-o creezi in industria in care activezi.

Sunt persoane care sunt recunoscute ca profesionisti, ca fiind cei mai buni intr-o anumita arie, al caror nume este usor recunoscut. Ei pun accent in mod constant pe imbunatatirea brandului personal, iar unii dintre ei apeleaza la servicii specializate.

Si tu poti lucra la brandul tau personal, oferind informatie utila pentru ceilalti (un blog poate fi o idee buna) . Atentia sporita pentru imaginea ta in mediul online este de altfel importanta.

3. Fii constient de punctele tari

A realiza care sunt punctele tale forte este esentiala. A fi constient de ceea ce poti sa faci, de dorintele pe care le ai, dar si de partile slabe, este un lucru benefic in alegerile pe care le vei face. Trebuie sa mergi pe drumul profesional menit sa iti puna in valoare calitatile.

Daca ideea de lucru la birou zi de zi, 9 ore, te intristeaza pe deplin, atunci de ce sa nu optezi pentru un alt tip de job?

4. Ridica mereu standardele

Ridicarea standardelor este un factor in stransa legatura cu succesul in cariera. Persoanele cu standarde ridicate reusesc de cele mai multe ori sa fie peste medie. La cateva luni, acorda-ti timp si reflecta asupra standardelor si valorilor tale.

Este important sa-ti doresti sa te perfectionezi, sa stii ca esti cea mai buna versiune a ta in acest moment.

5. Castiga incredere

Este un sfat important, cu atat mai mult daca ai optat pentru un job nou. Respecta-ti tot timpul termenele, promisiunile facute. Este mare lucru ca cei din jur sa stie ca se pot baza pe munca pe care o faci, ca lucrurile care intra in responsabilitatea ta sunt facute foarte bine.

6. Cere ajutor

Nu-ti fie teama sa ceri ajutor. Nimeni nu stie tot intr-un domeniu sau altul. Indentifica acele persoane cu mai multa experienta care te-ar putea ajuta. Poate fi vorba de fosti colegi, datorita retelelor de socializare este simplu sa iei contact cu ei.

Ia in considerare si un coach, acesta te poate ghida in cariera. Pe langa faptul ca iti ofera suport pentru a avansa, te poate ajuta sa iei un interviu foarte important sau sa gestionezi o situatie problematica la locul de munca.

7. Masoara-ti succesul

Cum definesti succesul? Este suma pe care o castigi la finalul lunii, pozitia pe care o ocupi, feedback-ul pe care l-ai primit de la sef pentru o treaba foarte bine facuta, sentimentul de satisfactie pe care il ai dupa ce ai ajutat un client?

Fiecare dintre noi masoara succesul in mod diferit, pentru cineva poate fi important sa ajunga devreme acasa si sa isi petreaca cat mai mult timp cu familia. Tu decizi ce inseamna succesul pentru tine.

Tu ai definitia ta si nu trebuie sa o adopti pe a altuia. Daca o persoana se simte bine cu orele suplimentare si mai multi bani castigati, pentru tine poate ca nu este un factor de succes.

In concluzie, este important sa pleci de la o autoevaluare sincera, sa ai o atitudine pozitiva, sa iti cunosti punctele tari, sa construiesti un brand personal. Asa cum iti dai seama, succesul vine dintr-un cumul de factori si, foarte important, tu esti personajul principal in gestionarea lor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#sfaturi cariera, #personal branding , #cariera