Ce sa faci dupa ce afli ca esti concediat - Iata 8 sfaturi

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 08:42
10940 citiri
Ce sa faci dupa ce afli ca esti concediat - Iata 8 sfaturi
Foto: askmen.com

Concedierile sunt intotdeauna o surpriza neplacuta, insa aceasta veste socanta nu trebuie sa te tulbure prea tare, deoarece inca mai ai cateva lucruri de lamurit inainte de a pleca din firma.

US News aminteste ca trebuie sa-ti pastrezi calmul in astfel de situatii si sa urmezi urmatorul plan:

1. Negociaza rezilierea contractului: Cel mai probabil, compania iti va oferi o compensatie dupa ce vei pleca, sumele fiind adesea negociabile, avand in vedere ca nicio conducere nu vrea sa fie data in judecata de un fost angajat. Desi uneori nu vei avea sorti de izbanda, merita sa incerci.

2. Intreaba de logistica: Este util sa stii cat timp vei mai beneficia de asigurare medicala, de exemplu, sau de alte facilitati care tineau de locul de munca. In plus, si astfel de lucruri sunt negociabile de cele mai multe ori.

3. Incearca sa ajungi la un compromis despre ce vor spune sefii legat de concedierea ta: Trebuie sa stii exact ce anume vor afla fostii colegi de munca despre plecarea ta, dar si angajatorii care vor cere informatii despre tine pentru un viitor job.

4. Strange cat mai multe informatii legate de concediere: Este util sa intelegi care au fost motivele pentru care ai fost dat afara, deoarece iti va fi mai usor sa le explici viitorilor angajatori care te vor intreba acest lucru. Trebuie sa stii daca a fost vorba de o restructurare in masa sau daca compania a decis sa desfiinteze postul pe care il ocupai, de exemplu.

5. Fii amabil cu colegii: Si in ultimele tale zile de munca trebuie sa te comporti bine cu colegii, ca sa nu ii pui intr-o situatie neplacuta. In plus, e crucial sa nu vorbesti urat despre companie in fata lor, pentru a-ti pastra o imagine buna.

6. Intreaba managerul si fostii colegi daca stiu vreun post liber la o alta companie: Nu trebuie sa iti fie rusine ca vrei sa muncesti, asa ca poti apela cu incredere la ajutorul lor, deoarece iti pot face niste recomandari bune.

7. Nu face nimic irational la nervi: Desi pe moment te-ar ajuta sa-ti versi nervii pe sef, reputatia ta ar avea mai mult de suferit daca ai face acest lucru necugetat. Trebuie sa rezisti tentatiei si sa arati ca vei pleca din firma cu capul sus.

8. Mergi la agentia de somaj: Chiar daca iti cauti de lucru, trebuie sa iti depui dosarul pentru a primi indemnizatia pentru somaj, deoarece este o sursa de venit care nu poate fi neglijata in vremuri de restriste.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#sfaturi concedieri, #sfaturi data afara, #sfaturi concediat, #cautare loc munca , #concedieri