Ziare.com

Disponibilizatii pot ramane someri si pana la trei ani

Miercuri, 11 August 2010, ora 08:12

   

Disponibilizatii pot ramane someri si pana la trei ani
Cei care au fost disponibilizati sau concediati in ultimii doi ani pot sa ramana someri si pana la trei ani, arata specialistii in resurse umane.

Doar in iunie 2010, numarul total de someri intrati in evidente a fost de 70.503 persoane (conform ANOFM), explica Sorin Faur, director de Resurse Umane, BDO Romania.

"Momentan economia continua sa produca someri, inca nu se pune problema incadrarii celor deja existenti. Iata de ce poate dura 2-3 ani pana la reincadrarea completa a celor care sunt acum in cautarea unui loc de munca", a declarat Faur, pentru Curierul National.

Reprezentantii Kilpatrick Executive Search, companie de resurse umane, arata ca persoanele disponibilizate in 2009 care inca nu si-au gasit un loc de munca vor avea mari probleme la reincadrare.

In plus, concedierile din domeniul bugetar lasa multi oameni pe drumuri, pentru ca in sectorul privat nu prea se mai fac angajari, dimpotriva. Asta pe langa faptul ca angajatorii din mediul privat au retincente in a angaja fosti bugetari.

"Piata muncii oglindeste cu o fidelitate mare piata economica, atat la nivel national cat si ca tendinte globale. Deoarece situatia economica este una instabila, multe incertitudini se transmit si resimt cu acuitate in piata muncii", sustin specialistii Kipatric, adaugand ca atat timp cat economia este pe minus, piata muncii nu are cum sa evolueze pozitiv.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2613 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asta da,...

atunci de ce ia disponibilizat, daca tot statul ii "tine" ,nu mai bine munceau ? Nu vad de ce i-au dat afara.

 

Ca sa-i plateasca degeaba

Nu ar fi fost mai bine ca statul dea niste facilitati la firme private ca sa angajeze someri?

Facilitati pentru firmele private

Sunt unele facilitati la angajarea persoanelor aflate in somaj dar nu sunt suficiente,firmele private aleg numai ce au nevoie iau si persoane deja angajate de la alte firme oferind un salariu mai mare;persoanele peste 50 ani si absolventii de scoala fara experienta au sanse minime sa fie angajate in sectorul privat.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor