Disponibilizatii pot ramane someri si pana la trei ani

Miercuri, 11 August 2010, ora 08:12
3168 citiri
Disponibilizatii pot ramane someri si pana la trei ani
Foto: BiojobBlog

Cei care au fost disponibilizati sau concediati in ultimii doi ani pot sa ramana someri si pana la trei ani, arata specialistii in resurse umane.

Doar in iunie 2010, numarul total de someri intrati in evidente a fost de 70.503 persoane (conform ANOFM), explica Sorin Faur, director de Resurse Umane, BDO Romania.

"Momentan economia continua sa produca someri, inca nu se pune problema incadrarii celor deja existenti. Iata de ce poate dura 2-3 ani pana la reincadrarea completa a celor care sunt acum in cautarea unui loc de munca", a declarat Faur, pentru Curierul National.

Reprezentantii Kilpatrick Executive Search, companie de resurse umane, arata ca persoanele disponibilizate in 2009 care inca nu si-au gasit un loc de munca vor avea mari probleme la reincadrare.

In plus, concedierile din domeniul bugetar lasa multi oameni pe drumuri, pentru ca in sectorul privat nu prea se mai fac angajari, dimpotriva. Asta pe langa faptul ca angajatorii din mediul privat au retincente in a angaja fosti bugetari.

"Piata muncii oglindeste cu o fidelitate mare piata economica, atat la nivel national cat si ca tendinte globale. Deoarece situatia economica este una instabila, multe incertitudini se transmit si resimt cu acuitate in piata muncii", sustin specialistii Kipatric, adaugand ca atat timp cat economia este pe minus, piata muncii nu are cum sa evolueze pozitiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#disponibilizari, #someri Romania, #someri trei ani, #reincadrare someri munca , #concedieri