Mediul privat va continua concedierile si in 2011

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 20:35
916 citiri
Mediul privat va continua concedierile si in 2011
Foto: Arhiva

Companiile din mediul privat vor continua sa efectueze reduceri de cheltuieli prin intermediul concedierilor, potrivit estimarilor specialistilor in domeniu.

In ultimii doi ani, firmele au concediat cate 20.000 - 30.000 de persoane pe luna, iar estimarile pentru anul viitor se mentin in aceeasi tendinta, deoarece prognoza de crestere economica de numai 1,5 la suta nu este destul de buna pentru a incuraja angajarile, relateaza Ziarul Financiar.

"Aproximativ 40% din companiile cu care lucram au folosit ca metoda de reducere de costuri in acest an restructurarile de personal, iar numarul de angajati disponibilizati difera de la o companie la alta", a spus Anca Grigorescu, partener in cadrul bpv Grigorescu, avocat specializat in dreptul muncii si drept fiscal.

De asemenea, companiile recurg si la alte solutii pentru scaderea cheltuielilor cu personalul, printre care se numara modificarea contractelor individuale de munca, in vederea reducerii salariilor si a timpului de lucru, incadrarea pe o pozitie inferioara, cu diminuarea salariului, sau transferul intre intreprinderi.

Alte modalitati sunt reprezentante de somajul tehnic si concediul fara plata.

Potrivit datelor de la Institutul National de Statistica, din 2008 pana in prezent au fost date afara 570.000 de persoane, majoritatea din mediul privat.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#concedieri companii private, #concedieri 2011 , #concedieri