Noi proteste la CFR: Peste 200 de angajati, nemultumiti de concedieri (Video)

Luni, 15 Iulie 2013, ora 11:25
1540 citiri
Noi proteste la CFR: Peste 200 de angajati, nemultumiti de concedieri (Video)
Foto: B1 Tv

Peste 200 de angajati ai CFR protesteaza, luni, in fata Ministerului de Finante fata de subfinantarea sistemului feroviar, reducerile salariale si de personal.

"Protestam fata de alocari minimale de bani, ceea ce incalca prevederile si directivele Comisiei Europene care recomanda tarilor membre ca alocatiile catre calea ferata sa fie in proportie de 50-55% ca sa putem sa mutam transporturile grele de pe sosele pe calea ferata. In plus, alte probleme sunt lipsa din ultimii 5 ani si taierea drepturilor salariatilor proprii cu 28%.

Puterea de cumparare a scazut, nu am reusit sa recuperam. De saptamana viitoare se trece la un program de patru zile pe saptamana la CFR Marfa, program care va afecta prin taierea a 20% a drepturilor salariale. Programul a fost aplicat si la CFR Calatori cu o zi pe luna", a explicat Iulian Muntescu, presedintele Sindicatului de Locomotiva, potrivit B1 Tv.

La CFR au fost anuntate noi disponibilizari, in jur de 3.000 pe persoane urmand sa isi piarda locurile de munca.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, le-a promis acestora ca vor beneficia de salarii si plati compensatorii, insa CFR-istii nu sunt siguri de acest lucru, pentru ca nu sunt alocate sume aferente, astfel ca este posibili ca oamenii sa fie trimisi in somaj, iar banii sa-i primeasca incepand cu anul 2014.

"Noi solicitam ca pentru Infrastructura, bugetul de 150 de milioane de lei sa mearga strict la mentenanta, iar pentru CFR SA, aceeasi suma sa fie investita pentru modernizare, iar pentru CFR Calatori dorim ca ministerul Finantelor sa aloce subventii cel putin la nivelul anului 2011, la rectificarea bugetara", a mai spus liderul de sindicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#protest angajati CFR, #protest CFR taiere subventii, #protest CFR concedieri, #protest CFR , #concedieri
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Relu Fenechiu le-a promis:avea relu o presimtire ca pleaca la odihna