Pleci de bunavoie de la ASF? Iei 12 salarii recompensa

Luni, 04 August 2014, ora 09:02
3268 citiri
Pleci de bunavoie de la ASF? Iei 12 salarii recompensa

Autoritatea de Supraveghere Financiara a inceput restructurarea personalului sau prin a oferi 12 salarii celor care vor accepta sa plece de bunavoie.

"Salariatii care vor opta pentru acest plan vor primi contravaloarea totala a 12 salarii, platita in doua transe. Nivelul de 12 salarii a fost stabilit in Contractul Colectiv de Munca, in urma negocierilor cu reprezentantii sindicatelor si ai salariatilor din ASF si este la nivelul practicat in piata", se arata intr-un comunicat de presa al ASF.

Motivul restructurarii se gaseste intr-un raport de audit al PwC care "identifica redundante si procese care ingreuneaza activitatea ASF". Planul de restructurare va incepe la 1 septembrie.

"ASF nu se poate opune vreunei dorinte a unui salariat de a parasi institutia, in cadrul acestui plan sau in afara lui. De aceea, ne exprimam increderea ca aceasta initiativa a ASF va functiona in primul rand ca un proces corect de autoselectie din partea personalului", se mai arata in comunicatul ASF.

ASF cere ajutorul Bancii Mondiale - consultanta de 170.000 de dolari, pentru o luna

ASF a fost implicata in doua mari scandaluri in 2014, cu consecinte asupra activitatii sale. Fostul presedinte al ASF, Dan Radu Rusanu, si-a dat demisia din functie, dupa ce a fost implicat in scandalul Carpatica, fiind ulterior acuzat de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu si arestat. El a fost inlocuit ulterior de Misu Negritoiu in functia de presedinte al ASF.

Un alt scandal a fost declansat de dezvaluirile privind primele si bonusurile imense pe care si le-au dat o parte din membrii ASF. Daniel Daianu, vicepresedinte al ASF, a fost audiat in luna martie in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor, unde a declarat ca bonusurile urmeaza sa fie returnate institutiei.

Daniel Daianu era unul din cazurile mediatizate, castigand, in numai doua luni, 68.000 de euro, o suma care includea salariul, primele si bonusurile.

A.V.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#ASF restructurari salarii angajati, #ASF restructurare plecari voluntare, #ASF concedieri restructurare angajati , #concedieri