Greseli pe care trebuie sa le eviti cu orice pret intr-un CV

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 17:32
6487 citiri
Greseli pe care trebuie sa le eviti cu orice pret intr-un CV
Foto: Hepta.ro

Este foarte usor sa faci greseli atunci cand iti realizezi un CV, insa e imposibil sa mai faci ceva in legatura cu asta odata ce ajunge la angajator.

Verifica acest mic ghid si afla care sunt cele mai frecvente erori si cum le poti evita.

Minciuni sfruntate in CV-uri. Cu ce plasmuiri ridicole au fost prinsi candidatii

1. Greseli de ortografie si gramatica

Chiar si pentru joburile in care scrisul nu este neaparat o abilitate-cheie, greselile de scriere reprezinta un punct in minus.

Niciodata nu trebuie sa ai incredere intr-un program online ce promite ca iti va corecta greselile; in schimb, pune intotdeauna pe cineva sa citeasca CV-ul inainte de a-l trimite, pentru a putea identifica eventualele erori pe care le-ai trecut cu vederea.

2. Sa scrii mult si sa nu spui nimic

De ce sa folosesti 500 de cuvinte atunci cand poti spune ce ai de spus folosind doar 5?

Angajatorii nu vor sa afle ce ai facut in toata viata ta profesionala, ci doar cateva elemente-cheie care sa-i convinga. Este mai bine sa atragi atentia prin cuvinte alese intelept, decat prin fraze lungi.

Angajatorii trebuie sa inteleaga din CV-ul tau ce ai facut si ce ai realizat. Detaliile vor face diferenta si vor atrage atentia unui angajator.

3. Incercarea de a te potrivi tuturor joburilor de pe piata

Fiecare angajator cauta CV-uri si scrisori de recomandare care se pliaza pe pozitia pentru care se aplica. Desi joburile pentru care aplici pot fi diferite, ar trebui sa adaptezi CV-ul in functie de acestea, insa sa pastrezi lucrurile cu adevarat importante. Daca incerci sa realizezi un CV la modul general, care sa se potriveasca oricarui job, acesta va ajunge in cosul de gunoi.

Angajatorii doresc un CV special realizat pentru compania lor, prin care sa arati clar de ce te potrivesti in pozitia respectiva.

4. Nu evidentiezi realizarile

Listarea atributiilor de serviciu sunt usor de strecurat in CV, insa daca iti doresti un CV perfect, incearca sa evidentiezi mai mult realizarile din cadrul joburilor trecute.

5. Un obiectiv prea vag

Angajatorii sunt atenti la motivul pentru care doresti jobul respectiv. Insa de multe ori, acestea sunt mult prea vagi, de exemplu: "Caut o un loc de munca plin de provocari, care sa-mi ofere o crestere din punct de vedere profesional".

Ofera angajatorilor ceva mai specific si mai important, ceva care se concentreaza pe nevoile lor, precum si pe ale tale.

Exemplu: "O pozitie entry-level in marketing, care sa-mi permita sa-mi pun in evidenta calitatile, abilitatile si experienta mea in strangerea de fonduri pentru organizatiile non-profit".

6. Informatiile relevante sunt lasate deoparte

Ai putea fi tentat, de exemplu, sa elimini mentionarea joburilor pe care le-ai avut pentru a castiga bani in plus pentru scoala. De obicei, competenele dobandite in cadrul unor astfel de joburi (etica muncii, managementul timpului si al banilor) sunt mai importante pentru angajatori decat ai putea crede.

7. Utilizarea cliseelor

"Bun comunicator", "Lucrez bine in echipa", "Dedicat", se numara printre cliseele intalnite in CV-uri. Atentie! Este ca si cum ai scrie "bla, bla, bla". Daca ai mentionat in CV realizarile tale, faptul ca ai aceste aptitudini va fi deja evident. Daca simti ca trebuie sa utilizezi aceste fraze, cel putin incearca sa le legi de ceva ce ai facut, cum ar fi, "mi-am folosit abilitatile de comunicare pentru a construi si mentine o relatie buna cu clientii."

8. Sa depasesti cele 2 pagini ale CV-ului clasic

Lasa spatiu intre paragrafe si realizeaza-ti CV-ul astfel in cat sa iasa in evidenta doar informatiile care te vor ajuta sa obtii jobul dorit. Angajatorii sunt oameni ocupati si nu au timp sa citeasca cinci sau sase pagini de "istorie". Doua pagini A4 sunt mai mult decat suficiente pentru a convinge potentialul angajator ca meriti sa fii contactat pentru un interviu.

9. Date personale incorecte

Nu primesti nicio programare pentru interviu, desi ai CV-ul perfect? S-ar putea sa existe un motiv foarte simplu pentru asta - ai scris numarul de telefon gresit.

Inainte de a trimite CV-ul, asigura-te ca datele personale sunt corecte. Telefon, adresa, email etc.: totul trebuie sa fie verificat.

In ceea ce priveste email-ul, asigura-te ca ai o adresa simpla, formata din numele tau. Cu totii cunoastem persoane care isi pun in CV primul lor email, facut pe la varsta de 15 ani, cum ar fi deiutzafrumusika, andreiutza, mihaitza etc.

10. Sa minti in CV

Ai putea crede ca una sau doua abilitati trecute in plus in CV te vor ajuta mai usor in gasirea locului de munca visat, dar cel mai probabil vei fi prins cu minciuna in timpul interviului. Aceasta este o greseala comuna in CV-uri, care ii va dezamagi foarte tare pe cei care fac recrutarea, in timp ce tu va trebui sa iti cauti in alt loc de munca.

Material realizat de Infomunca.ro

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#greseli CV angajare, #greseli CV, #erori CV , #cv