Punctele forte ale candidaturii tale

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 23:31
5000 citiri
Punctele forte ale candidaturii tale
Foto: biojobblog

In momentul in care vrei sa identifici noi oportunitati de dezvoltare sau pur si simplu sa gasesti un alt loc de munca (in functie de context), trebuie sa pornesti la drum cu o prezentare, schita mentala a punctelor tale forte pe care sa le promovezi atat prin CV, cat si la o discutie cu un posibil angajator.

Astfel, la intrebarile recrutorului vei sti exact ceea ce te recomanda pentru o anumita pozitie si poti argumenta cu exemple concrete din experienta profesionala anterioara. O atitudine sigura si un discurs concis, la subiect, vor lasa o impresie pozitiva si puternica.

Punctul de plecare il poate constitui anuntul de angajare pentru o pozitie, mai specific cerintele angajatorului pentru acel post. Atat in vizionarea unui CV, cat si la interviu, se incearca o compatibilitate intre aceste cerinte si profilul candidatului. Astfel incat te poti pregati in avans si sa iti structurezi punctele pe care sa le evidentiezi in alcatuirea unui CV si pe care, mai apoi, la o discutie, sa le exemplifici.

Performanta trecuta este cel mai bun predictor pentru performanta viitoare

Acesta este un principiu de baza in recrutarea si evaluarea resurselor umane.

Capitalul de care dispui sunt cunostintele, calitatile si competentele acumulate. Analizeaza temeinic ceea ce stii sa faci, la ce nivel, pe ce se bazeaza succesul tau de pana acum si care sunt aspectele pe care stii ca ai putea sa le imbunatatesti.

Cum poti promova experienta ta profesionala?

Prin activitatile trecute pe care le-ai gestionat si in urma carora ai obtinut rezultate bune. Ceea ce trebuie sa faci este sa rememorezi aceste proiecte pe care le-ai administrat sau activitati in care te-ai implicat si sa evidentiezi: care era obiectivul de atins, cum ai actionat in acea situatie, ce ai facut exact, care au fost rezultatele acelui proiect.

Aceste aspecte sunt urmarite de angajator in cadrul unui interviu si pot furniza o imagine clara asupra modului de lucru si valorilor pe baza carora evoluezi in mediul profesional.

Ai anumite competente care nu au fost exersate la locul de munca si fac parte din cerintele angajatorului?

Exista teste psihologice care evidentiaza nivelul de dezvoltare pentru o serie de competente generale (de exemplu abilitati de leadership, sociabilitate, usurinta de invatare etc). Pot fi "alipite" la CV acele paragrafe care confirma un nivel dezvoltat al competentei respective - cum ar fi: "aceasta persoana are incredere in sine in context social, capabila de diplomatie in relatii, dar, in acelasi timp, si de comunicare directa".

Hogan Personality Inventory este un instrument psihologic prin care se evidentiaza trasaturile de personalitate necesare succesului in cariera si probeaza exact compatibilitatea individ-pozitie. In acest fel, poti face referire in CV si chiar poti pune la dispozitia persoanei care deruleaza interviul acele paragrafe care iti confirma si detaliaza nivelul de dezvoltare a unor trasaturi si indicatori comportamentali necesari in profilul postului vizat.

Articol oferit de HART Human Resource Consulting

www.hart.ro

www.consiliereincariera.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
#puncte forte cautare job, #puncte forte CV angajare , #cv
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
nimic nu se aplica in Romania...pilele conteaza si plicurile cu bani de mita...