Vrei sa ai un CV bun? Vezi ce cuvinte trebuie sa eviti

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 08:25
5333 citiri
Vrei sa ai un CV bun? Vezi ce cuvinte trebuie sa eviti
Foto: Arhiva

Limbajul folosit intr-un CV poate reprezenta motivul principal pentru care sunteti sau nu chemati la un interviu de angajare, insa majoritatea sunt pline de cuvinte goale si clisee.

Daca vreti sa atrageti atentia intr-un mod placut, puteti incepe prin a evita, in redactarea CV-ului, anumite cuvinte sau expresii care se regasesc, din pacate, in cele mai multe dintre documentele de acest gen aflate pe masa unui recrutator, potrivit site-ului de recrutare Monster.com:

Salariu negociabil

Da, este de la sine inteles ca salariul este negociabil, nu trebuie sa irositi spatiul pentru a spune acest lucru. Daca salariul nu ar fi negociabil, ar deveni chiar interesant, dar, totusi, nu treceti nici acest lucru in CV.

Am fost responsabil pentru...

Aceasta expresie ii face pe angajatori sa creada ca ati fost un angajat prea putin interesat de job, care face doar ce regasea in descrierea postului, in mod mecanic. Faptul ca ati fost responsabil pentru ceva nu este un lucru pe care l-ati indeplinit, ci un lucru care s-a intamplat. In schimb, puteti folosi "am gestionat", "am condus" sau alte verbe cu "greutate".

Am experienta in...

Din nou, experienta este ceva care pur si simplu se intampla, nu o indeplinire majora. Cel mai bine este sa povestiti, pe scurt, care sunt indeplinirile.

Capacitate de rezolvare a problemelor

Stiti cine mai are astfel de capacitate? Maimutele. Cainii. In CV, aveti grija sa va laudati doar cu lucruri pe care doar oamenii le pot face.

Atent la detalii

Toata lumea este atenta la detalii. Mai bine folositi spatiul pentru a descrie o trasatura care va face unic.

Lucrez bine in echipa

Cel mai bine este sa demonstrati, nu sa spuneti. Povestiti o situatie in care ati demonstrat ca sunteti un "team player".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sfaturi redactare CV, #locuri munca , #cv