Cauti un job? Lucruri pe care sa nu le spui niciodata la interviul de angajare

Duminica, 30 Noiembrie 2014, ora 19:05
11424 citiri
Cauti un job? Lucruri pe care sa nu le spui niciodata la interviul de angajare
Foto: Smart Dreamers

Credeti sau nu, e nevoie de doar cateva cuvinte pentru a transforma un interviu grozav de angajare intr-o oportunitate pierduta.

Directorul unei companii internationale de recrutare, pe care o conduce de zece ani, sustine ca angajatorii cauta in mod expres trasaturile negative ale candidatilor in timpul interviurilor de angajare, scrie Business Insider.

Acesta a prezentat o serie de lucruri pe care nicio persoana aflata in cautarea unui job nu ar trebui sa le spuna la interviu, care ar deveni ulterior o cauza pierduta.

"Vreau sa am propria afacere" - Ambitia de a avea un business este o aspiratie care nu ar trebui mentionata. Desi reprezinta un obiectiv productiv, managerii o interpreteaza exact pe dos. Nu vad ambitia, ci mai degraba o potentiala amenintare, pentru ca managerii se tem de doua lucruri: sa fie nevoiti sa inlocuiasca angajati buni sau sa le fie furate anumite informatii din interiorul companiei.

Cele mai comune intrebari la interviul de angajare si raspunsurile ideale

"Cum ma descurc?" - Angajatorii vor sa aiba in echipa oameni care au incredere in ei. Cand ceri feedback in timpul interviului, nu numai ca risti sa primesti un raspuns nesatisfacator, dar poti parea nesigur pe tine, ceea ce managerii asociaza de multe ori cu ineficienta. De asemenea, pari o persoana slaba daca intrebi asa ceva, iar angajatorii sunt impresionati de candidatii puternici.

"Cu ce se ocupa compania dvs.?" - Este cel mai gresit lucru pe care il poti spune in timpul unui interviu si duce la un esec aproape garantat. Intrebarea arata dispret fata de timpul pe care ti-l aloca si duce cu gandul la o lipsa de etica in munca. In schimb, o documentare prealabila demonstreaza ca esti interesat de post si determinat sa il obtii.

Invata din greselile altora la interviul de angajare - cinci sfaturi cheie

"Am nevoie de salariul x" - Cea mai importanta lectie a persuasiunii este ca nu te poti astepta ca celorlati sa le pese de dorintele tale. Pentru a deveni mai convingator, trebuie sa pui preocuparile altora inainte de nevoile tale. Cei mai eficienti candidati le spun mai intai managerilor ce vor sa auda si vorbesc despre bani mai tarziu.

"Cat va dura acest interviu?" - Intervievatorii au tendinta sa se simta importanti, iar daca le arati ca nu reprezinta o prioritate pentru tine si ca iti pierzi timpul cu ei, te vor refuza mai mult ca sigur.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#interviu angajare greseli, #interviu angajare intrebari, #interviu angajare sfaturi , #interviu