Ce te intreaba la interviu un CEO de succes

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 17:58
12915 citiri
Ce te intreaba la interviu un CEO de succes
Foto: Ziare.com

Cand ai interviu chiar cu directorul unei companii importante este putin probabil sa fii intrebat lucruri banale, precum care este principala ta calitate.

Pentru a fi siguri ca angajeaza omul potrivit, multi CEO de succes se folosesc de intrebari neconventionale, care, prin complexitatea sau caracterul lor surprinzator, sunt menite sa le ofere o cunoastere profunda asupra candidatului, potrivit Business Insider.

Ce nu ai avut sansa sa incluzi in CV?

Miliardarul Richard Branson, fondator al Virgin Group, a facut cunoscut faptul ca nu este un fan al interviurilor de angajare traditionale.

"Desigur, un CV bun este important, insa daca i-ai angaja pe baza a ceea ce spun despre ei pe hartie, nu ar mai fi nevoie sa iti pierzi timpul cu un interviu", explica Branson.

Ce varsta aveai cand ai obtinut primul job platit?

Aceasta este una dintre intrebarile preferate ale presedintelui agentiei de publicitate Paramore, Hannah Paramore, si are ca scop testarea eticii muncii si a independentei candidatilor.

"Daca au lucrat part-time in liceu si in facultate fiindca au fost nevoiti, acest lucru indica un nivel ridicat de responsabilitate personala. Iubesc oamenii care isi contruiesc succesul din mai multe unghiuri diferite", spune Paramore.

Daca ai lucra intr-un restaurant, ce pozitie ai dori sa ai?

CEO-ul ThoughtSpot, Ajeet Singh, considera ca poate obtine o multime de informatii despre candidati cu aceasta intrebare: ce ii motiveaza, ce le place sa faca, ce ii inspira.

Raspunsurile lor il ajuta sa obtina o perspectiva neconventionala despre cum sunt oamenii atunci cand constrangerile specifice cautarii unui loc de munca sunt eliminate.

Poti sa imi vorbesti despre un moment in care aproape ai renuntat? Ce ai simtit despre asta si ce ai facut in loc sa renunti?

Aceasta este metoda prin care Wayne Jackson, directorul firmei Sonatype, poate constata daca oamenii au abilitatile necesare pentru a face fata unor probleme dificile in perioade dificile.

De asemenea, raspunsul il ajuta sa isi dea seama daca mentalitatea si valorile candidatului sunt compatibile cu ale sale.

Pe o scara de la 1 la 10, cat de ciudat esti?

Crearea unui mediu placut si putin iesit din tipare este una dintre principalele valori ale companiei Zappos, spune Tony Hsieh, directorul companiei.

Numarul ales de candidati nu este prea important, ci modul in care oamenii raspund la intrebare, precizeaza Hsieh. Oricum, este indicat sa nu te afli la niciuna dintre extreme, nici prea "normal", nici prea bizar, pentru a corespunde culturii Zappos.

Care este animalul preferat?

CEO-ul HootSuite, Ryan Holmes, i-a adresat aceasta intrebare actualului sau asistent executiv, in timpul interviului de angajare.

"Mi-a spus ca este rata, deoarece ratele sunt calme la suprafata, dar se agita foarte mult sub apa pentru ca lucrurile sa functioneze. Consider ca a fost un raspuns uimitor si o descriere perfecta a pozitiei", povesteste Holmes.

Ce ai face in eventualitatea unei apocalipse zombie?

Pare o intrebare ridicola, insa toti cei care vor sa lucreze la Capriotti's Sandwich Shop trebuie sa aiba un raspuns. CEO-ul companiei, Ashley Morris, considera ca aceasta este cea mai buna metoda pentru a vedea cum reactioneaza cineva intr-o situatie stresanta.

"Nu exista un raspuns corect, dar este interesant sa cunosti opinia candidatului si sa intelegi modul in care gandeste pe cont propriu", explica Morris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#CEO intrebari interviu angajare, #interviu director companie , #interviu