Greseli eliminatorii la interviul pentru loc de munca

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 09:32
4353 citiri
Greseli eliminatorii la interviul pentru loc de munca

Ce anume ar trebui sa nu faci atunci cand te afli la un interviu pentru job? Greseli ce te pot elimina, desigur. E posibil sa nu le stii pe toate, e posibil sa le faci inconstient.

Iata mai jos o selectie de erori pe care un candidat le poate face in timpul unui interviu, greseli ce pot fi eliminatorii din prima faza. Ia-le in considerare si ai grija sa nu le repeti.

Nu te duce nepregatit

Nu lasa la voia intamplarii viitorul interviu. Sa nu fi capabil sa raspunzi la intrebarea "Ce parere ai despre compania noastra?" arata dezinteres si indiferenta fata de rezultatul intalnirii si cu siguranta ii poate pune capat aici.

Informeaza-te atunci cand te duci la un interviu. Documenteaza-te de pe Internet in legatura cu compania, afla cat mai multe despre ei si despre activitatea pe care o desfasoara.

Imbraca-te potrivit ocaziei

Nu te duci nici la plaja, nici la un nou club deschis in orasul tau. Te duci la o intalnire de tip business, o intalnire care iti poate decide viitorul. Imbraca-te pe masura si nu exagera cu accesoriile. Poti sa te imbraci si casual daca respectiva compania permite acest lucru, insa nu uita ca asta nu inseamna casual ca atunci cand faci piata.

Comunica exact cat trebuie si cum trebuie

Prea multa vorbarie strica si arata instabilitate. Prea putine cuvinte nu fac bine si arata nesiguranta si dezinteres. Incearca sa comunici si tu cat mai bine posibil, foloseste atat limbajul nonverbal potrivit, cat si atatea propozitii cat sunt necesare. Da mana, priveste direct in ochi, inspira incredere si implica-ti intervievatorul in discutie.

In acelasi timp, fereste-te sa raspunzi la telefon, sa iti termini sandwich-ul inceput pe hol sau sa sorbi cu zgomot din cafeaua ce ti-a fost oferita. Nu iti atinge interlocutorul in timp ce ii vorbesti si pastreaza o distanta fizica confortabila pentru amandoi.

Informatii constante

Orice ai fi intrebat, orice cerere ar trebui sa completezi pe loc, ai grija ca informatiile oferite sa fie identice cu cele pe care le-ai transmis cu ajutorul CV-ului. Sa minti in CV si sa uiti la interviu ce anume ai mintit devine cu siguranta o problema, implicit o greseala eliminatorie.

Nu iti vorbi urat actualul sef sau fostii sefi

Sa vorbesti urat despre fostul loc de munca si despre coordonatorul acestuia nu denota inteligenta si potential. Dimpotriva, dai impresia de plangacios, nemultumit si greu de satisfacut. De ce un posibil angajator ar semna o colaborare cu un posibil angajat care ar putea sa il vorbeasca la cel mai urat mod posibil pe viitor?

In plus, nu uita ca orice fost loc de munca poate fi verificat si orice informatie oferita despre acesta intr-un mod neplacut si nepoliticos poate sa iti devina dusman.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#interviu loc de munca, #greseli interviu angajare, #erori interviu job , #interviu