Iti cauti un loc de munca? Ce greseli sa eviti

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 18:09
7574 citiri
Iti cauti un loc de munca? Ce greseli sa eviti

Cei care isi cauta un loc de munca isi pun la punct o strategie care se bazeaza, in principiu, pe sfaturi primite de la prieteni.

Totusi, in aceste sfaturi s-ar putea strecura si erori. Salary a intocmit o lista cu cele mai intalnite greseli atunci cand vanezi un loc de munca.

Cauti doar pe site-urile de profil

Multi cred ca e destul sa aplice pe site-urile de specialitate la job-urile pe care si le doresc. Este important sa stii ca cele mai bune oferte nu sunt facuta publice, pentru ca firmele prefera sa aleaga un om din interior sau sa angajeze pe cineva in urma unei recomandari.

Specialistii spun ca sansele de a obtine un job cresc daca stii pe cineva "infiltrat" in companie sau macar pe cineva care sa iti ofere un pont.

Un sfat este sa iti intrebi toate cunstintele sau sa mergi chiar tu la companie, sa intrebi daca exista vreun job disponibil. Vei avea cu siguranta mai mari sanse decat daca aplici doar online.

Accepti prima oferta

Desi este greu sa iti gasesti un loc de munca, iar conditiile economice nu sunt intre cele mai bune, nu accepta primul salariu care ti se ofera. Companiile sunt dispuse sa negocieze si vor sa vada cum "te vinzi", de aceea prima oferta reprezinta un salariu mai mic decat sunt dispuse sa iti ofera.

Aplici la gramada

Nu aplica peste tot, pentru ca nu te ajuta prea mult. In schimb, iti poti alege mai multe companii la care ti-ar placea sa lucrezi, apoi trimite-le CV-ul. Mai mult, scrisoarea ta ar trebui sa fie personalizata, pentru ca expertii in Resurse Umane isi dau seama cu usurinta cine incearca "in disperare".

Aceasta strategie ar putea avea mai mult succes decat daca aplici la orice job disponibil.

CV-ul e suficient

CV-ul nu trebuie sa continta toate informatiile, ci trebuie sa fie completat de o scrisoare de intentie. Asadar, nu te gandi ca din CV ai oferit toate informatiile pe care trebuie sa le stie potentialul angajator. O scrisoare de intentie personalizata te va ajuta sa iesi in evidenta in fata celorlalti candidati pentru acelasi job.

Spui din prima ce pretentii salariale ai

E adevarat ca, pe site-urile de specialitate, exista o casuta in care trebuie sa treci pretentiile salariale. Uneori, salariul dorit este o chestiune pe care nu o poti evita, insa nu intotdeauna. Daca se poate, completeaza cu "negociabil".

Daca la interviul propriu-zis, se insista pe aceasta chestiune, poti spune ca "sunt sigur ca firma dumneavoastra plateste un salariu corect, si putem vorbi despre asta cand vom aborda alte lucruri cum ar fi daca eu sunt o alegere buna pentru aceasta pozitie".

Cunostintele sunt de ajuns pentru a obtine un job

Fals! Daca tu crezi ca este de ajuns sa ai cunostintele sau abilitatile necesare pentru a ocupa un loc de munca, gresesti. Este foarte important si daca o persoana se va adapta cu mediul de lucru din compania la care aplica. Pana la urma, unele lucruri pot fi invatate, insa angajatorii nu isi doresc sa strice atmosfera de la locul de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#locuri munca angajatori, #locuri munca greseli, #mituri cautare job , #interviu