Sfaturi pentru un interviu relaxat

Sambata, 28 Mai 2011, ora 10:46
2181 citiri
Sfaturi pentru un interviu relaxat

Pentru a fi sigur ca vei avea parte de un interviu relaxat pentru locul de munca pe care il vizezi si fara prea multe probleme, este indicat sa reduci stresul dinaintea zilei cu pricina. Mai jos iti oferim cateva sfaturi pentru a reduce acest stres, sfaturi gasite impreuna cu scriitorul din domeniu, Gavin Evans.

Un somn odihnitor

Incearca sa ai parte de un somn odihnitor. Daca te duci extenuat si ravasit la un interviu, s-ar putea sa il pierzi inca de la intrarea pe usa. Ochii obositi si inrositi si miscarile corpului tau neodihnit te vor da de gol. S-ar putea sa oferi impresia gresita si cu sigurnata nu vei mai putea fi atat de atent ca intr-o situatie obisnuita.

Imbraca-te potrivit

Alege tinuta care va crea impresia despre tine pe care vrei sa o promovezi. In acelasi timp, imbraca-te in ceva in care te simti confortabil si iti vine pe masura. Trebuie sa te simti relaxat ca sa fii cu adevarat relaxat.

Mananca ce trebuie

Se stie ca inainte de un astfel de eveniment important, stomacul tau o poate lua razna de la emotii. Ai grija sa mananci ceva ce nu iti va accentua aceste emotii, nu te va balona sau, cel mai rau, nu iti va provoca o indigestie tocmai in dimineata cu pricina. In acelasi timp, daca nu esti obisnuit cu cafeaua, nu incerca sa iti ascuti astfel simturile. Daca consumi o cafea pe burta goala si neobisnuita cu aceasta, s-ar putea sa dai impresia unei persoane prea agitate si care nu isi gaseste locul.

Nu planifica alte intalniri si activitati stresante pentru acea zi

Fa din interviu prioritatea ta pentru acea zi. Daca vei fi cu gandul la alte probleme si alte aspecte de rezolvat in acea zi, vei fi incapabil sa te concentrezi pe intalnire si pe a oferi raspunsurile potrivite.

Soseste la timp

Asta nu inseamna cu o ora sau 30 de minute mai repede. O ora de asteptare iti va scadea interesul sau, dimpotriva, iti va accentua stresul. Oricare varianta nu e indicata. In acelasi timp, nu lasa pregatirea pe ultimul moment si incearca sa nu ajungi in situatia de a intra pe usa intervievatorului transpirat, ravasit si pe cale de a iti pierde respiratia.

Fa-ti nevoile din timp

Cel mai stresant lucru ce se poate intampla este sa te apuce nevoia de a urina exact in mijlocul interviului, cand totul pare sa decurga asa de bine. Fa-o cu 2-3 minute inainte si ai grija sa nu consumi cantitati mari de lichide in timpul interviului.

Nu iti privi intervievatorul ca pe cel care iti decide soarta

E adevarat ca decizia lui iti hotaraste poate destinul financiar. De ea depind veniturile tale, siguranta familiei, dezvoltarea profesionala. Insa nu o vedea ca pe ceva de viata si moarte. Nu te spanzura nimeni daca nu treci cu bine de interviu si cu siguranta nu va fi ultimul si singurul de pe planeta. Fii relaxat, nu lua totul tragic si gandeste-te ca oricare ar fi rezultatul tu ai de castigat. Daca nu postul, cel mult experienta unui interviu.

Pregateste-te pentru neasteptat

E posibil sa ai parte doar de intrebari standard de genul celor "unde te vezi peste 5 ani". Insa, in acelasi timp, este posibil sa ai parte de o persoana mai inventiva care te poate suci pe toate partile si iti pune intrebari inedite. Pregateste-te pentru orice surpriza si nu incerca sa inveti pe de rost un text deja pregatit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#interviu, #loc de munca, #sfaturi interviu job , #interviu