Student roman: Si-a schimbat numele din CV cu unul "mai suedez" si raspunsurile au inceput sa curga

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 22:29
8661 citiri
Student roman: Si-a schimbat numele din CV cu unul "mai suedez" si raspunsurile au inceput sa curga
Foto: Arhiva

Dupa ce CV-urile i-au fost respinse in repetate randuri, un student roman din orasul suedez Uppsala a decis sa isi schimbe numele din CV cu unul "mai suedez", primind ulterior numeroase raspunsuri.

Ovidiu, student la master, a explicat ca, dupa ce a trimis peste 200 de CV-uri in Suedia fara a primi niciun raspuns a decis sa apeleze la o tactica mai indrazneata.

"Am auzit ca un barbat pe nume Pablo din Marea Britanie si-a schimbat in CV numele in Paul si a primit mai multe raspunsuri la aplicatiile sale. Astfel, m-am gandit sa incerc acelasi truc. Si a functionat", a spus el pentru publicatia suedeza The Local.

Romanul a printat 40 de CV-uri in limba suedeza, fara a specifica nationalitatea, dar precizand ca a studiat timp de doi ani la Universitatea din Uppsala.

In 20 de CV-uri si-a trecut numele real, iar pentru celelalte 20 a folosit un nume suedez comun. De asemenea, a schimbat si structura CV-urilor pentru a nu fi foarte vizibil ca ele contin exact aceleasi informatii. Ulterior, a trimis CV-urile la 20 de companii din mai multe orase suedeze, printre care si Stockholm. Multe dintre ele au fost trimise agentiei de recrutare Academic Work.

Studentul roman nu a primit niciun raspuns la CV-urile in care a trecut numele sau real, in timp ce pentru cele 20 de CV-uri cu nume suedez fictiv a primit 13 solicitari pentru interviuri.

"Este clar ca nici macar nu s-au obosit sa le mai citeasca pe cele cu numele meu real. Au vazut doar un nume strain si nu l-au deschis. Joburile variaza de la slujbe de baza la pozitii in sectorul marketing pentru care sunt foarte calificat" , a mai spus romanul.

In continuare, acesta nu stie cum sa raspunda solicitarilor primite in urma acestui experiment.

"Nu m-am prezentat la niciun interviu, in caz ca ceea ce am facut este ilegal sau ceva de genul acesta. Insa intreaga situatie este cu adevarat frustranta. A avea o slujba in Suedia inseamna mai degraba sa fii membru al unui club exclusiv, decat sa faci parte din forta de munca", a afirmat studentul.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#student roman Suedia nume CV, #roman cautare job Suedia , #locuri de munca Suedia