Cultura macho din banci exclude femeile din pozitii de conducere

Luni, 12 Martie 2012, ora 23:15
3185 citiri
Cultura macho din banci exclude femeile din pozitii de conducere

"Cultura macho" bancara este cel mai important impediment in calea accesului femeilor la pozitiile corporatiste de varf, procentele formale impuse pentru raportul dintre femei si barbati in conducerea bancilor nefiind solutia la aceasta problema.

Un raport emis de catre Institute of Leadership and Management din Marea Britanie arata cum talentele feminine sunt sistematic filtrate, cand este vorba de accesul la pozitii bancare de varf, informeaza The Guardian.

Totodata, procentele impuse pentru raportul femei-barbati in conducerea unei institutii sunt nepopulare printre ambele sexe. In schimbul acestor procente, Institutul sugereaza o schimbare a atitudinii si proceselor manageriale in cadrul sistemului bancar, o munca mai flexibila si o meritocratie autentica.

Studiul a intervievat 800 de femei si barbati, constatandu-se faptul ac aproape jumatate dintre femeile intervievate considera ca evolutia lor profesionala este influentata negativ de gen. aproape trei sferturi dintre femeile intervievate acuza atitudinea pe care o au managerii barbati.

Marele numar de barbati in pozitiile de conducere, cultura organizationala, lipsa de oportunitati flexibile la locul de munca si numarul mic de modele feminine, acestea toate sunt percepute ca limite impuse avansarii profesionale a unei femei.

Studiul constata, de asemenea, multiple si variate limitari ale accesului feminin, la fiecare stadiu al ierarhiei manageriale, in principal din cauza atitudinii si comportamentului barbatilor din pozitiile de conducere.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#studii gen, #excludere femei conducere banci, #feminism Mare Britanie, #cultura corporate Marea Britanie , #locuri munca banci