150.000 de romani se pot angaja in Germania, in 2011

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 11:56
5269 citiri
150.000 de romani se pot angaja in Germania, in 2011
Foto: yourdictionary.com

Germania a aprobat crearea a 150.000 de locuri de munca sezoniere care pot fi ocupate de lucratori romani, desi restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari vor fi pastrate si in 2011.

"Pentru anul 2011 Romania va beneficia de alocarea unui contingent de lucru de pana la 150.000 in domeniul activitatilor sezoniere, tinandu-se cont si de evolutia pozitiva din ultimii ani a numarului solicitarilor angajatorilor germani pentru forta de munca din Romania", se arata intr-un anunt al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Desi Germania anunta in urma cu cateva luni ca a decis sa liberalizeze piata muncii pentru lucratorii sezonieri, acest lucru se va intampla doar pentru lucratorii din Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia si Ungaria, care nu mai au nevoie de aprobare pentru munca sezoniera.

Intr-o hotarare luata la sfarsitul lunii noiembrie se arata ca lucratorii sezonieri din Bulgaria, Romania si Croatia necesita in continuare aprobare pentru munca.

In acest an, aproximativ 100.000 de romani au avut joburi sezoniere in Germania.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#locuri de munca Germania, #Germania locuri munca sezoniere, #Germania piata muncii , #locuri munca Germania