Ziare.com

150.000 de romani se pot angaja in Germania, in 2011

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 11:56

   

150.000 de romani se pot angaja in Germania, in 2011
Germania a aprobat crearea a 150.000 de locuri de munca sezoniere care pot fi ocupate de lucratori romani, desi restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari vor fi pastrate si in 2011.

"Pentru anul 2011 Romania va beneficia de alocarea unui contingent de lucru de pana la 150.000 in domeniul activitatilor sezoniere, tinandu-se cont si de evolutia pozitiva din ultimii ani a numarului solicitarilor angajatorilor germani pentru forta de munca din Romania", se arata intr-un anunt al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Desi Germania anunta in urma cu cateva luni ca a decis sa liberalizeze piata muncii pentru lucratorii sezonieri, acest lucru se va intampla doar pentru lucratorii din Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia si Ungaria, care nu mai au nevoie de aprobare pentru munca sezoniera.

Intr-o hotarare luata la sfarsitul lunii noiembrie se arata ca lucratorii sezonieri din Bulgaria, Romania si Croatia necesita in continuare aprobare pentru munca.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

In acest an, aproximativ 100.000 de romani au avut joburi sezoniere in Germania.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4921 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor