Germania va ridica partial restrictiile pe piata muncii pentru romani

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 10:02
3014 citiri
Germania va ridica partial restrictiile pe piata muncii pentru romani
Foto: NPR

Germania va ridica partial restrictiile pe piata muncii pentru bulgari si romani, timp de sase luni pe an, si va permite angajarile in special ale muncitorilor sezonieri, a anuntat ministerul Muncii german.

Ministrul bulgar Totyu Mladenov a anuntat ca piata muncii din Germania va fi deschisa timp de sase luni pe an, in special pentru muncitorii sezonieri din sectorul turismului, al serviciilor si al constructiilor, decizia urmand sa fie aplicata in urmatoarea luna, informeaza Sofia News Agency.

Bulgaria si-a reluat, in ultima perioada, apelul catre tarile UE pentru a permite accesul muncitorilor bulgari pe piata, in conditiile in care restructiile in zece tari din UE urmeaza sa fie mentinute pana in 2013 daca tarile membre prezinta dovezi ca muncitorii din Romania si Bulgaria impovareaza piata.

Mare Britanie, Germania, Austria si Belgia sunt printre tarile in care romanii si bulgarii au restrictii pe piata muncii, iar, odata cu debutul crizei economice, care a crescut rata somajului, problema a devenit destul de delicata.

Potrivit ultimului raport OCDE, aproape 47.000 de muncitori romani au plecat in 2008 in Germania pe baza unor contracte temporare de munca, iar statistica Eurostat arata ca 4% din imigrantii straini in Germania sunt romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#locuri munca Germania, #piata munca Germania, #restrictii munca Germania , #locuri munca Germania