Romani pacaliti cu locuri de munca in Germania

Duminica, 04 August 2013, ora 12:20
3413 citiri
Romani pacaliti cu locuri de munca in Germania
Foto: Digi24

Cateva sute de romani au platit unei firme de recrutare din Oradea, care le-a promis ca le face rost de contracte de de munca in Germania, insa cand ar fi trebuit sa plece la munca, niciun autocar nu a aparut.

Reprezentantii firmei de recrutare a fortei de munca n-au mai putut fi contactati, avand telefoanele inchise, asa ca cei 400 de romani au apelat la Politie. A fost depusa o plangere colectiva, oamenii asteptand in prezent sa-si recupereze banii, relateaza Digi24.

Un tanar de 24 de ani, administrator al unei societati oradene, a fost retinut sambata, pentru 24 de ore, de catre politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, si va fi dus, duminica, la Tribunalul Bihor, cu propunerea de arestare preventiva pentru inselaciune.

"Am facut o verificare la firma. Din punct de vedere formal, lucurile erau in regula, dar s-a dovedit ca totul era (doar - n. red.) pe hartie in regula", a declarat chestorul IPJ Bihor, Liviu Popa.

Oamenii au platit cate 130 de euro de persoana, bani care reprezentau plata pentru transport, plus 100 de lei pentru o testare psihologica.

Firma la care oamenii ar fi trebuit sa lucreze ca muncitori necalificati este din Bremen si are ca obiect de activitate constructia de piese in industria auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#romanai pacaliti firma recrutare Germania, #Oradea firma fantoma recrutare Germania, #romani pacaliti locuri munca Germania , #locuri munca Germania