Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vesti ingrijoratoare din Germania

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 16:18
5150 citiri
Vesti ingrijoratoare din Germania

Numarul somerilor a urcat in mod neasteptat in Germania si pentru prima data in ultimele sase luni, pe fondul incetinirii ritmului de crestere a celei mai mari economii europene, situatie care ar putea avea un impact asupra redresarii fragile din zona euro.

Astfel, numarul somerilor a crescut cu aproape 24.000 in luna mai, date ajustate in functie de variatiile sezoniere, la un total de peste 2,9 milioane de someri, a anuntat miercuri Agentia Federala a Muncii, potrivit Bloomberg.

Economistii anticipau un declin de 15.000 al numarului de someri.

"Piata muncii din Germania are in continuare un curs pozitiv puternic, in pofida declinului din mai", a afirmat economistul Christian Schulz, de la Berenberg Bank din Londra.

Rata ajustata a somajului s-a mentinut la 6,7%, cel mai scazut nivel din ultimele doua decenii.

Increderea mediului de afaceri din Germania a consemnat un declin in aceasta luna, pe fondul ingrijorarilor cu privire la impactul situatiei din zona euro, cea mai mare piata pentru exporturile germane.

Banca centrala a Germaniei a transmis ca este putin probabil ca avansul economic din acest trimestru sa continue in acelasi ritm ca in primele trei luni, cand cresterea a fost favorizata de vremea neobisnuit de calda.

Economia Germaniei a crescut cu 0,8% in primul trimestrul al acestui an, de la 0,4% in trimestrul anterior.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#numar someri Germania, #locuri munca Germania, #economie Germania , #locuri munca Germania