Ziare.com

Vrei salariu de mii de euro? Iata ofertele de joburi in strainatate

de Teodora Bodeanu
Marti, 12 Aprilie 2011, ora 13:39

   

Vrei salariu de mii de euro? Iata ofertele de joburi in strainatate
Programatorii, pilotii sau medicii specializati de domenii mai dificile pot castiga destul de bine in Romania. Cu toate acestea, salariile pe care le pot obtine pe aceleasi pozitii in strainatate sunt cel putin duble.

Piata muncii din Romania este relativ blocata, fiind putine joburi disponibile, in timp ce salariile oferite au scazut in ultimul an. In schimb, oferte de angajari in tari dezvoltate, care nu prea au fost afectate de criza, gen Finlanda sau Norvegia, dar si in tari in plina ascensiune, cum ar fi India, sunt din abundenta pe site-urile de recrutare.

De exemplu, in orasul Olkiluoto din Finlanda va puteti angaja pe unul din cele cinci pozitii de inspector calitate in constructii, salariul fiind cuprins intre 3.500 si 4.000 de euro (cazarea, transportul si asigurarile sunt platite). Jobul presupune verificarea instalatiilor de apa si canalizare, efectuarea de teste de presiune si sprijinirea echipei de constructii, printre altele.

Pe langa studii in domeniu, trebuie sa vorbiti limba engleza fluent si sa fiti capabil sa discutati de la egal la egal cu persoanele din top management.

Tot in nordul Europei, de data asta in Norvegia, se cauta zece taietori de lemne, care vor fi responsabili si de fabricarea grinzilor de lemn si pregatirea lor pentru transport. Potrivit anuntului, angajatii trebuie sa aiba viteza si precizie in realizarea muncii. De asemenea, candidatii trebuie sa stie sa manuiasca fierastraul electric Hundegger.

Desi nu se cer diplome in domeniu, experienta este necesara, iar candidatii trebuie sa vorbeasca limba engleza. Contractele sunt incheiate, initial, pentru trei luni, insa pot fi prelungite, in timp ce programul de lucru va include 37,5 ore pe saptamana. Salariile sunt cuprinse intre 2.500 si 3.000 de euro, dezavantajul fiind ca trebuie sa va asigurati singuri transportul din oras la locul muncii, fiind recomandat sa aveti masina personala.

De asemenea, o parte din costul transportului aerian pana in Norvegia (aproximativ 305 euro) vor fi retinuti din primul salariu.

Daca aveti experienta de cel putin cinci ani si cunostinte temeinice de inginerie in constructii civile, puteti obtine unul din cele 50 de pozitii de ingineri constructii civile in Arabia Saudita, castigurile lunare ridicandu-se, potrivit anuntului, la peste 5.000 de euro.

Angajatorul este o companie multinationala ce dezvolta mai multe proiecte rezidentiale pe tot teritoriul Arabiei Saudite, iar postul este full-time, fiind platite cazarea, masa, transportul si asigurarea.

Ca si in Romania, in Europa, in domeniul IT, se pot gasi numeroase locuri de munca, multe dintre acestea pe bani grei. Astfel, in Finlanda, puteti obtine un salariu de 3.500 - 4.000 de euro, pentru o pozitie de manager tehnic. Candidatii trebuie sa aiba cunostinte serioase de MeeGo/Maemo, C++, Linux si Qt, sa fie familiarizati cu metodele SCRUM si sa aiba calitati de lider. De asemenea, trebuie sa vorbiti fluent limba engleza.

Tot in Finlanda si pe acelasi salariu puteti lucra drept arhitect software, daca aveti cunostinte de C/C++ si Qt, experienta pe platformele MeeGo/Maemo, LiMo si Android, precum si pe dezvoltarea aplicatiilor pe platforma Linux. Nu in ultimul rand, se cere experienta pe Hildon, GTK+, OpenGL, OpenMAX, OpenAL si OpenVG si fluenta in limba engleza, scris si vorbit.

In Belgia si Franta, medicii romani pot obtine salarii cu mult peste ce ar putea castiga vreodata in Romania. Un radiolog osteo-articular competent in radiologie conventionala, arto CT, IRM si ecografie musculo-tendoane poate castiga aproximativ 140.000 de euro pe an (peste 11.000 de euro pe luna) in Belgia. Postul este diposinibil imediat si se pune la dispozitie masina, precum si locuinta.

Un medic generalist, cu experienta de cinci ani in medicina de familie, poate castiga intre 7.000 si 17.000 de euro pe luna, avand propriul sau cabinet. Compania angajatoare pune la dispozitie cabinetul medical dotat complet si locuinta, in mod gratuit, timp de sase luni.

In Anglia, puteti obtine intre 3.500 si 4.000 de lire sterline ca psihiatru, pediatru, medic neonatolog sau urolog, fiind necesara experienta si fluenta in limba engleza.

Daca v-ati dorit sa vizitati India si nu v-ati permis, acum puteti face acest lucru in timp ce castigati 9.000 de dolari pe luna ca piloti sau instructori de zbor. Compania ofera cazare intr-o garsoniera complet mobilata si utilata, pentru persoanele necasatorite, si intr-un apartament cu doua camere, pentru cele casatorite, daca sotul/sotia se muta la randul sau.

De asemenea, sunt suportate de angajator taxele, asigurarile si trasportul, iar, pe langa salariul fix, se ofera si un bonus anual de 5 la suta.

Interviul de angajare se va desfasura telefonic, candidatii avand nevoie de pasaport valid, viza medicala, licente in domeniu, certificat potrivit caruia nu au avut accidente aviatice si o recomandare de la ultimul angajator.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9542 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da ba fratilor mergeti ca sunt cini cu covigi si euro in coada

ma intreb oare cine are tot interesul s-a alunge toti romanii din tara ,si de ce nu pleaca ei s-a vada cit de amara e pinea in strainatate

 

....

Pai romania este tara ocupata! Sigur statpinii au interes de-a scoate romanul cu scoala din tara!
Persoane calificate, fara sa le coste nimica! In plus au un motiv sa scada salarele existente la ei in tara, pe motivul ca de nu-si tin muncitorii gurile, o sa-i angajeze pe romanii care asteapta la granita sa fie angajati la jumate de pret.

"Astfel, in Finlanda, puteti obtine un salariu de 3.500 - 4.000 de euro, pentru o pozitie de manager tehnic."

Daca accepti 3-4000 de euro in Finlanda atunci nu stii preturile si te-ai pacalit bine. Pentru acelasi lucru obtii de doua ori mai mult in SUA.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor