Jobul de 100.000 de dolari pe an, pe care mai nimeni nu il vrea

Joi, 25 Februarie 2016, ora 12:55
14276 citiri
Jobul de 100.000 de dolari pe an, pe care mai nimeni nu il vrea
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi barbati care strang gunoiul din New York, SUA, castiga 100.000 de dolari pe an.

Munca lor este una solicitanta, mai ales ca au gasit lucruri dubioase in pubele si au fost atacati de cateva ori de oameni beti.

Programul este de la 7 seara pana la 3 dimineata, insa castiga foarte multi bani. Molina a primit anul trecut 112.000 de dolari, el fiind soferul unei masini de gunoi, iar ajutorul sau, Sankar, a obtinut 100.000 de dolari in 2015.

Ei lucreaza la compania privata Crown Container, detinuta de David si Jerry Antonacci, iar salariul lor a crescut constant in ultimii 8 ani.

CNN Money relateaza ca Molina a renuntat sa mai mearga la scoala cand era in clasa a 10-a. El a mentionat ca s-a angajat pe un salariu anual de 80.000 de dolari.

Si Sankar s-a lasat de scoala inainte de a emigra din Gyuana in SUA acum 20 de ani.

Iar in prezent cei doi castiga mai multi bani decat alti gunoieri. Salariul anual mediu in acest domeniu este de 40.000 de dolari, potrivit datelor oficiale.

Mai mult, Sankar remarca faptul ca multi absolventi de facultate au un salariu mai mic decat el.

Unul dintre motive este ca e foarte greu sa gasesti pe cineva care sa lucreze ca gunoier. Angajatorii nu gasesc soferi de camioane calificati, dar nici persoane dornice sa stranga resturile de pe strada ori mecanici.

Un job ce pare ideal, insa nu il vrea nimeni: Muncesti pe o insula si primesti salariu de 240.000 de euro

David Antonacci arata ca au aplicat 50 de persoane la unul dintre anunturile sale de angajare. Dintre acestia, doar patru aveau atestat de sofer profesionist, insa toti au avut probleme cu legea, asa ca nu a putut sa angajeze pe niciunul dintre ei.

Situatia se regaseste si la alte companii. De exemplu, Kathy Morris, care conduce o firma de colectat gunoaie din Davenport, Iowa, arata ca a decis sa creasca salariile pentru ca sa-si pastreze angajatii, care castiga acum 50.000 de dolari pe an.

Munca multa, bani pe masura

Molina si Sankar muncesc intre 55 si 60 de ore pe saptamana, iar treaba lor este adesea istovitoare, avand in vedere ca ridica in fiecare noapte saci grei cu gunoi si ii arunca in masina.

Dar au si beneficii, cele mai importante fiind cele financiare. Pe langa salariul substantial, ei au asigurare medicala si 400.000 de dolari in fondul de pensie. Ba mai mult, daca vor pleca din companie, au dreptul la salarii compensatorii.

Cu toate acestea, americanii nu se inghesuie sa devina gunoieri, din cauza conditiilor si naturii jobului, incheie CNN Money.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#gunoieri salarii New York, #poveste gunoieri New York, #salarii gunoieri , #meserii