Meserii banoase care nu cer studii superioare

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 10:58
45512 citiri
Meserii banoase care nu cer studii superioare

Desi in ultimii ani tot mai multi absolventi de liceu au urmat o facultate, in speranta ca o diploma de studii superioare le va aduce si un salariu mai mare, exista si meserii care nu cer studii superioare, dar care aduc bani frumosi.

Unul din domeniile cele mai ofertante pentru angajatii fara studii superioare este IT-ul. Astfel, ca web designer sau un web page tester poti ajunge la un salariu care sa depaseasca lejer 1.000 de euro. Si ca tester de jocuri video castigi un salariu frumos, in conditiile in care este platit sa te joci pe calculator.

"In ceea ce priveste categoriile ocupationale in care salarizarea este rezonabila in afara studiilor superioare se detaseaza IT-ul, unde priceperea nu este conditionata de studii si unde 1.000 de euro este un venit care nu mira.

Urmeaza vanzarile, mai ales de produse cu valoare adaugata mare, unde 500-800 de euro este, in multe cazuri, o obisnuinta sau meseriile care se bazeaza pe utilizarea de limbi straine, cum sunt call center-ele, unde lucreaza studenti care pot ajunge si la 500 de euro in situatii fericite", explica Marius Girlea, manager general al site-ului de recrutare Jobsinro.ro, pentru Incont.ro.

Daca un web page tester poate ajunge la un salariu de 1.000 de euro, pentru un reprezentant de vanzari, salariul de baza porneste de la 500 de euro, la care se adauga procente din vanzari.

Totusi, cele mai banoase meserii pentru care nu ai nevoie de studii superioare sunt cele de sudor, faiantar, electrician sau instalator, dar si aceea de bucatar, cosmeticiana sau coafeza/frizer.

De exemplu, un sudor in argon cu experienta poate ajunge la un salariu de 4.000-5.000 de lei, iar un lacatus mecanic, un faiantar sau un instalator poate depasi frecvent 1.000 de euro pe luna.

Venitul lunar castigat la locul de munca poate fi rotunjit si cu diferite "ciubucuri" in cazul electricienilor, cosmeticieneloe, coafezelor sau frizerilor.

In ceea ce priveste zona cosmetica, daca persoanele respective s-au specializat la scoli renumite de "hair-styling" sau de cosmetica, unde au invatat metode noi si coafuri inedite, veniturile lunare pot depasi de cele mai multe ori 1.000 de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#meserii banoase, #studii superioare, #salariu mare , #meserii