Noul plan al lui David Cameron pentru a limita "hoardele" de imigranti: Nu stii engleza, nu primesti bani

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 12:11
3402 citiri
Noul plan al lui David Cameron pentru a limita "hoardele" de imigranti: Nu stii engleza, nu primesti bani
Foto: Arhiva

Imigrantii care nu vorbesc limba engleza ar putea sa nu mai primeasca ajutoare sociale in Marea Britanie.

Premierul David Cameron vrea sa introduca aceasta masura intr-o lege care va fi facuta publica luni, informeaza The Telegraph, care citeaza publicatia Mail on Sunday.

Potrivit unor surse guvernamentale, prim-ministrul de la Londra a propus o metoda prin care spera ca imigrantii sa nu mai aplice pentru ajutoare sociale.

Astfel, el are de gand sa interzica tiparirea materialelor informative in limbi straine si vrea sa scape de traducatorii din institutiile care se ocupa de acest proces.

Prin aceste masuri, premierul spera ca imigrantii care nu stiu limba nativilor nu vor mai aplica pentru ajutoare sociale si ii va incuraja pe cei prezenti deja in tara sa invete engleza.

In plus, eliminarea traducatorilor din institutii va aduce economii la buget, arata Mail on Sunday.

"Majoritatea oamenilor crede ca masura este una de bun simt. Nu este corect sa te astepti ca banii celor care platesc taxe sa mearga catre translatori, cand oamenii ar trebui sa stie sa citeasca si sa scrie in engleza", a spus un conservator britanic, care a preferat sa ramana anonim.

Liam Fox, fostul ministrul al Apararii, a spus ca principiul este unul bun, "insa trebuie aplicat cum trebuie".

"Daca va fi totul in regula, atunci va fi aclamat de toata lumea. A cunoaste limba engleza este cea mai puternica unealta pe piata muncii si ar trebui sa incurajam cat mai multa lume in acest sens", a transmis politicianul.

Cati romani asistati social traiesc in Marea Britanie

Potrivit celor mai recente date oficiale, doar 5% dintre romanii din Marea Britanie primesc ajutoare sociale.

Astfel, informatiile publicate pe site-ul guvernului de la Londra arata ca din totalul estimat de 120.000 de romani care locuiesc in acest moment in Marea Britanie, putin peste 5.000 sunt asistati social.

Dintre acestia, cei mai multi, aproape 2.500, primesc pensie pe caz de boala, iar alte 1.500 de persoane - ajutor social.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ajutoare sociale imigranti Marea Britanie, #autoare sociale Marea Britanie, #romani Marea Britanie, #imigranti romani Marea Britanie , #munca Anglia