Presa iberica: Nu romanii, ci spaniolii invadeaza Marea Britanie

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 23:12
2955 citiri
Presa iberica: Nu romanii, ci spaniolii invadeaza Marea Britanie
Foto: The Spectator

Spaniolii, nu romanii, sunt cei care invadeaza Marea Britanie, titreaza chiar presa din Spania, remarcand cresterea puternica a numarului ibericilor in sistemul britanic de protectie sociala.

Publicatia ABC aminteste de momentul de referinta al "invadarii" Marii Britanii de catre romanul Victor Spirescu, in urma ridicarii restrictiilor pentru muncitorii romani si bulgari de la 1 ianuarie, care a captat intreaga atentie a presei din Regat.

De asemenea, romanii care au ajuns in Marea Britanie dupa aceasta data au fost intampinati cu cafea de un parlamentar britanic, desi multi dintre ei locuiau deja in aceasta tara.

"Niciun ziarist si nicideputat nu au venit sa asiste la zborurile din Spania in Marea Britanie, in care trebuie sa se fi aflat mult mai multi tineri in cautarea unei noi vieti", scrie publicatia spaniola.

Acest lucru in pofida faptului ca numarul spaniolilor inscrisi in sistemul britanic de protectie sociala a crescut cu 42% in 2013 fata de anul precedent, cu un adaos de 49.900 compatrioti, comparativ cu o crestere de 3% in cazul romanilor si bulgarilor.

Spania se afla deja pe locul doi in topul tarilor care trimit cei mai multi imigranti in Marea Britanie, dupa Polonia si inainte de Italia, India si Lituania.

In 2009, dupa prabusirea economica din anul precedent, migratia spaniola spre Marea Britanie a intrat in top 10, ajungand in doar patru ani pe a doua pozitie.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#spanioli imigranti Marea Britanie, #romani invazie Marea Britanie, #munca Anglia , #munca Anglia