Cum poti sa calatoresti prin lume timp de un an fara sa renunti la job

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 08:30
7846 citiri
Cum poti sa calatoresti prin lume timp de un an fara sa renunti la job
Foto: Remote Year

Visezi sa vezi lumea fara sa iti neglijezi insa cariera? Programul Remote Year le ofera angajatilor dispusi sa plateasca un comision, e drept, destul de piperat, posibilitatea de a-si indeplini un astfel de vis.

Practic, timp de un an, banalul birou este inlocuit de decorurile captivante ale unor destinatii de pe intreaga suprafata a globului.

In general, participantii isi pastreaza joburile pe care le aveau cand s-au inscris in program, singura diferenta fiind ca isi desfasoara acum activitatea la mii de kilometri distanta de biroul companiei.

Este foarte asemanator cu ceea ce tot mai multi oameni, asa-numitii "nomazi digitali", fac deja - lucreaza de la distanta in timp ce calatoresc prin intreaga lume.

Noutatea adusa de programul Remote Year, lansat in urma cu un an, consta in orientarea spre cei cu joburi traditionale, de la 9.00 la 18.00, pe care ii incurajeaza sa isi convinga angajatorii sa ii lase sa lucreze de la distanta timp de un an. Principalul argument oferit companiilor este ca o atitudine flexibila le poate ajuta sa isi pastreze angajatii valorosi, carora le ofera astfel ocazia de a-si imbina dorinta de aventura cu ambitiile profesionale.

In plus, participantii calatoresc in grup, iar compania din spatele programului se ocupa de toate detaliile legate de calatorie.

Cofondatorul si directorul executiv al Remote Year, Greg Caplan, si-a propus sa demostreze ca, in era e-mail-ului si a video conferintelor, prezenta fizica in birou nu mai este o conditie esentiala pentru a-ti face treaba, scrie Wall Street Journal.

Participantii calatoresc in 12 orase diferite, intr-un interval de 12 luni, dupa ce achita o taxa unica de 5.000 de dolari, precum si un comision lunar de 2.000 de dolari pentru primele 11 luni. Suma acopera costul calatoriei, cazarea, spatiul de lucru si activitatile.

Jeremy Miller, in varsta de 26 de ani, lucreaza ca analist financiar la International Business Machines.

Din aceasta vara, si-a desfasurat toate activitatile specifice jobului, de la studierea foilor de calcul la sustinerea de conferinte prin telefon, in timp ce vizita tari ca Serbia, Portugalia si Maroc sau se relaxa intr-o barca in largul coastei Croatiei. In luna mai a anului viitor se va intoarce la biroul sau din New York.

Cei de la Remote Year spun ca au primit pana acum 300.000 de cereri de inscriere si au trimis deja 500 de angajati sa colinde lumea. Participantii au de obicei varste cuprinse intre 25 si 35 de ani si lucreaza in domenii precum marketing, design si dezvoltare, contabilitate sau juridic. Salariul mediu anual este de 70.000 de dolari.

Ca urmare a cresterii popularitatii unor astfel de experiente, au aparut in ultima perioada mai multe programe similare, cum ar fi Wifi Tribe, WeRoam si CoWorkTheWorld. Pentru a fi acceptati, doritorii trebuie sa treaca printr-o procedura complexa de selectie, potrivit BBC.

Sa scapi o vreme de viata corporatista, fara sa renunti insa la jobul tau, este o idee atragatoare pentru multi, dar viata de nomad digital nu este lipsita de provocari. Poate fi dificil sa te concentrezi asupra muncii cand ai sentimentul ca te afli in vacanta, iar diferentele de fus orar iti pot ingreuna comunicarea cu cei de la birou.

Insa cel putin o parte dintre aceste inconveniente, in special cele care vizeaza colaborarea virtuala, pot fi depasite cu ajutorul numeroaselor aplicatii si servicii disponibile in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#program munca distanta, #nomazi digitali, #Remote Year , #munca domiciliu