Care este cel mai bun loc din lume pentru expati

Autor: Ana Ilie
Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 20:50
11092 citiri
Care este cel mai bun loc din lume pentru expati
Foto: Hepta.ro

Singapore detine descurajatorul record de "cel mai scump oras din lume", insa, in acelasi timp, ramane cel mai popular loc din lume pentru expati, potrivit unui recent sondaj de opinie efectuat de HSBC.

Expatii au laudat orasul-stat pentru salariile motivante, oportunitatile de dezvoltare a carierei si calitatea vietii, scrie BBC.

In pofida costului ridicat al traiului aici, peste un sfert din expatii care au raspuns chestionarului Expat Explorer 2015 au declarat ca au venituri de peste 200.000 de dolari pe an, comparativ cu doar 15% pe plan global cu acelasi nivel al veniturilor.

Tot mai multi expati calatoresc in tari noi din motive personale, nu neaparat financiare, desi o marire salariala sau sansa de a avansa in cariera raman motivatii puternice pentru a munci in strainatate, releva studiul HSBC.

Romania, prin ochii unui manager expat: Invatam repede si muncim mult

Trei din cinci repondenti au declarat ca nu au avut parte de o crestere imediata a salariului dupa mutare, insa peste jumatate, adica 53%, au experimentat o imbuntatatire a calitatii vietii.

Destinatiile unde este cel mai probabil ca expatii sa constate o imbunatatire a calitatii vietii sunt Noua Zeelanda, Spania si Portugalia, in vreme ce Suedia este cea mai atragatoare pentru expatii cu familii, datorita optiunilor de ingrijire a copiilor si usurintei cu care se rezolva chestiunile ce tin de scoala.

Topul celor mai scumpe orase pentru expati - Ce evolutie a avut Bucurestiul

In total, 21.950 de persoane din 39 de tari au raspuns intrebarilor din sondajul HSBC. Banca le-a cerut sa isi impartaseasca opiniile cu privire la orice de la cariera la finante si la calitatea vietii.

Noua Zeelanda, Suedia, Bahrain si Germania sunt principalele cinci destinatii favorite expatilor, in vreme ce Egiptul, Italia si Brazilia se regasesc la coada clasamentului.

Sondajul nu a luat in considerare chestiuni precum drepturile omului, care potrivit Human Rights Watch raman "foarte problematice" in Bahrain si "o problema grava" in Emiratele Arabe Unite - locul 9 in preferintele expatilor.

Topul celor mai scumpe orase din lume pentru expati - Pe ce loc se afla Bucurestiul

Cele mai generoase pachete de beneficii sunt acordate expatilor din Orientul Mijlociu. 80% dintre intervievatii din Oman au primit sume care sa le acopere calatoriile acasa, iar in Qatar 75% dintre expati au primit o suma de bani pentru a se instala. Media globala pentru ambele masuri este de 33%.

In schimb, in unele situatii, in cele zece cele mai importante destinatii, expatii nu au simtit ce s-au integrat bine in cultura locala sau alaturi de localnici. In Emiratele Arabe Unite si Elvetia, aflate pe locul 9 si 10 in clasamentul HSBC, numai 42% si, respectiv, 43% dintre repondenti au afirmat ca simt ca se integreaza bine.

In pofida primului loc in clasament, si Singapore pune probleme de integrare - doar 54% dintre expati au declarat ca simt ca se integreaza in cultura locului.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#orase bune expati, #tari preferate expati , #munca strainatate