Ziare.com

Cat castiga un roman pe un vas de croaziera? Circa 4.000 lucreaza in domeniu

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 21:06

   

Cat castiga un roman pe un vas de croaziera? Circa 4.000 lucreaza in domeniu
Romanii care lucreaza pe nave de croaziera castiga cel putin 1.000 de dolari pe luna si ocupa pozitii de ospatar, sef de restaurant sau dansator, dar si de capitan de vas.

"Se poate estima la circa 4.000 de persoane numarul total de romani care lucreaza pe vasele de croaziera. Ei ocupa diverse posturi, printre care capitan pe vasul Azamara, director Head Office Miami la food-beverage pe vasele Celebrity Cruises, ofiteri, organizatori de spectacole, dealeri in cazinouri, sefi de restaurante, muzicieni, vanzatori in magazine, dansatori si acrobati, ospatari etc.", a declarat Nicolae Demetriade, presedintele agentiei de turism World Travel, pentru Mediafax.

Vasele de croaziera se bat pe angajatii romani. Vezi ce salarii ofera

Agentia de turism reprezinta in Romania un grup de companii care detine cele mai mari doua nave de croaziera din lume, respectiv Oasis of the Seas si Allure of the Seas. Pe primul vas lucreaza 50 de romani, in timp ce pe al doilea si-au gasit un loc de munca 62 de conationali.

Salariul minim este de 1.000 de dolari pe luna, insa un roman ajunge si la 4-5.000 de dolari lunar daca ocupa o functie de raspundere. Pentru pozitiile de conducere, salariile sunt chiar mai mari de 5.000 de dolari pe luna.

Romanii care vor sa lucreze pe o nava de croaziera trebuie sa se inscrie la o firma de recrutare specializata sau isi pot trimite CV-urile chiar companiilor de croaziere.

Vasele de croaziera - joburi pentru cei cu dor de duca

"Romanii care ajung pe vasele de croaziera nu au salarii foarte mari si muncesc destul de mult, dar au conditii civilizate de munca si odihna, vad lumea in porturile unde acosteaza navele si pot sa economiseasca banii pe care ii castiga, avand asigurate masa si cazarea in conditii foarte bune. Printre tarile care dau cei mai multi angajati pe navele de croaziera se numara si Filipine, Nepal, Serbia, Portugalia, Thailanda, Costa Rica si Bulgaria", a precizat Demetriade.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9687 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Voi chiar credeți ?

Am stat de vorbă cu lucrători de pe navele de croazieră ,romini plecați prin lume. Funcțiile pe care le ocupă nu sunt cele de ospătari,prost plătite pentru că e tarlaua filipinezilor și asiaticilor in general. La salarii de 1000 $ pe lună sunt mulțumiți. La ei ciștigă cu chiu cu vai 150-200 $ pe lună. Pe ai noștri i-am intilnit invariabil ca Crupieri de Cazinou,fotografi,barmani,din personalul navigant ( ofițeri mecanici și chiar secunzi ). Dar salariile nu sunt cele afișate aici. Oasis of the Seas ...poate că e companie de top. Dar majoritatea au salarii intre 1500-2000 $ lunar,la un program de 10 ore ! Poate pentru unii din țară....e ceva magnific,dar deziluziile sunt mari,frustrările multe. Unii mă intrebau cum ar putea cere azil in Canada. Le-am spus să facă cerere legală de emigrare și după un an.un an jumate poate va fi acceptat. Răminerea forțată pe teritoriul canadian....nu are șanse de reușită decit dacă are o meserie mai specială. Exemplu lucrător pe liniile de inaltă tensiune licențiat electrician in domeniu. Salarii de neimaginat in Romania ( chiar și 8000 $ pe lună cu overtime ).

 

Oasis of the Seas si Allure of the Seas

sunt vasele companiei Royal Caribbean. Departamentele unde intalnesti cei mai multi romani sunt "Food and Beverage - F&B", "accommodation", receptie, cazino, etc in ordinea asta. Programul este peste 10 ore iar banii in functie de pozitie sunt destul de bunicei. Articol slab, iar dvs nu v-ati informat cum trebuie.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor