Peste 16.000 de joburi in strainatate - Vezi ce meserii se cauta si in ce tari

Luni, 01 August 2011, ora 15:14
7714 citiri
Peste 16.000 de joburi in strainatate - Vezi ce meserii se cauta si in ce tari

Romanii care vor sa munceasca in strainatate trebuie sa stie ca au la dispozitie peste 16.000 de contracte de munca, ofertele de angajare fiind numeroase si pentru toate tipurile de meserii, conform unui studiu realizat de Tjobs.

Marea Britanie propune in continuare cele mai multe joburi vacante (peste 4.700), urmata de Germania si de Grecia. Ofertele de munca in Orientul Mijlociu, Africa sau pe continentul american sunt, la randul lor, in crestere, arata datele comunicatului Tjobs, remis Ziare.com.

Recrutorii profesionisti cauta oameni atat pentru joburi specializate care necesita studii superioare si calificari (34,58%), cat si pentru joburile sezoniere (33,52%) si necalificate (31,11%).

In ceea ce priveste tarile in care se poate pleca la munca imediat, Marea Britanie cumuleaza aproape 31% din ofertele de angajare cu contracte de munca, respectiv 4.703 de joburi vacante.

Posturile vacante in Germania, care se pozitioneaza pe locul 2, sunt in numar de 1.621 de joburi pentru specialisti romani din toate domeniile de activitate, urmata de Grecia (cu 1.502 joburi), Italia (cu 1.297 joburi) si Spania (cu 1.127 joburi).

Romanii interesati de contractele de munca pe vasele de croaziera trebuie sa stie ca 574 de pozitii sunt inca disponibile.

In continuare propunerile de contracte de munca vin in special din Europa (87,67% din totalul ofertelor de angajare). Celelalte locuri de munca sunt reunite in Orientul Mijlociu (cu 887 de joburi in Dubai, Abu Dhabi, Turcia, Kuwait, Qatar, Irak, Israel, Oman, Afganistan sau Bahrain), America (366 de pozitii in SUA, Insulele Caraibe si Canada), Africa (60 de pozitii in Africa de Sud, Nigeria si Egipt), Asia si Oceania (10 pozitii in Australia).

Numarul contractelor de munca este in crestere pentru ofertele venite din Orientul Mijociu, continentele african si american.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#joburi in strainatate, #munca straintat, #joburi romani , #munca strainatate