Ponta, catre ministri: Vreau sa aveti o reactie clara, dar mai diplomatica decat a mea, cand vine vorba de diaspora

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 14:47
2642 citiri
Ponta, catre ministri: Vreau sa aveti o reactie clara, dar mai diplomatica decat a mea, cand vine vorba de diaspora

Premierul Victor Ponta a recunoscut, miercuri, in fata ministrilor, ca nu este un model de urmat in ceea ce priveste declaratiile dure despre soarta romanilor din Marea Britanie.

"Cu riscul ca uneori poate va infierbantati mai putin ca mine, dar vreau sa fiti la fel de hotarati. Libertatea de miscare si drepturile romanilor din vestul Europei trebuie sa le aparam. Cand cineva zice, daca zice - dupa aia am aflat ca nu a zis, mai bine - ca trebuie sa fi amprentati, vreau sa aveti toti - ministrul de Externe, ministrul Muncii, toti ceilalti - o reactie foarte clara, mai diplomatica decat a mea, recunosc, dar la fel de clara.

Cand auzim ca o sa invadeze romanii Marea Britanie, vreau sa aveti o reactie foarte clara si ma bucur, astazi am auzit ca Guvernul britanic a renuntat, s-a lamurit ca nu invadeaza chiar asa romanii.

Si oricum romanii sunt europeni, si, daca vor sa plece toti, pleaca. Nu pleaca, din fericire, dar nu sunt mai prejos decat nimeni. Va rog sa trecem de aceasta perioada de altfel dificila, vor fi alegeri europarlamentare in toate tarile, dar va rog pe toti, in toate intalnirile publice pe care le aveti, sa nu avem niciun fel de ezitare in a apara drepturile romanilor ca cetateni europeni", a declarat Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Declaratiile sale vin ca urmare a atacului formulat de seful Guvernului de la Bucuresti catre presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU).

Ponta recunoaste ca a vorbit cu Schulz: Regret reactia nefericita fata de Brok. Poate a tradus presa gresit

Oficialul de la Berlin a declarat, recent, ca imigrantii care vin in tara lui doar pentru ajutoare ar trebui trimisi rapid in statele de origine si ca ar trebui sa se ia in considerare amprentarea lor.

In replica, premierul Victor Ponta a declarat, la 6 ianuarie, ca europarlamentarul german Elmar Brok este "demagog, iresponsabil si populist", care are o gandire "nazista, fascista", la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.

Ulterior, prim-ministrul roman a recunoscut ca a vorbit cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, pentru a lamuri situatia.

"Am inteles si am toata increderea, din ceea ce mi-a spus domnul Schulz, ca declaratia lui Elmar Brok a fost, nu stiu, fie gresit inteleasa, fie gresit tradusa in presa romana si ca nu se referea la amprentarea tuturor romanilor in Germania", a spus Ponta.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Ponta declaratii romani Marea Britanie, #Ponta atac Brok, #Ponta romani Germania , #munca strainatate