Portretul romanului care pleaca la munca in strainatate

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 15:03
2922 citiri
Portretul romanului care pleaca la munca in strainatate
Foto: Arhiva

Romanul care vrea sa munceasca in strainatate are intre 30 si 45 de ani, este casatorit, are copii si locuieste in mediul urban, iar in 53% din cazuri este femeie.

Potrivit unui sondaj realizat de Tjobs, portalul cu cele mai multe locuri de munca in strainatate, 76,74% din persoanele care se intereseaza de ofertele de angajare au intre 30 - 45 de ani. Cei mai putin numerosi sunt candidatii cu varste de peste 45 de ani - doar 4,65%.

Distributia candidatilor interesati de contractele de munca in strainatate dupa mediul de provenienta arata ca majoritatea (88,37%) provin din mediul urban. In schimb, cererile de angajare peste hotare venind din mediul rural reprezinta doar 11,63% de procente.

In acelasi timp, agentiile de recrutare participante la ancheta au declarat ca majoritatea candidatilor sunt casatoriti (74,42%) si au minori in ingrijire (81,40%).

Din acelasi sondaj online reiese si o crestere a interesului manifestat de studenti pentru joburile din strainatate, conform raspunsului dat de 76,64% dintre respondenti.

Ancheta online "Cine pleaca la munca in strainatate?" si-a propus sa stabileasca si un top al domeniilor de activitate preferate de romanii care intentioneaza sa lucreze intr-o alta tara decat Romania. Astfel, recrutorii profesionisti intervievati primesc solicitari de angajare in special pentru departamentele "constructii" (16,67%) si "personal medical si sanitar" (15,63%). Domeniile "entertainment", "ingrijire batrani" si "restaurant" sunt urmatoarele favorite, dintr-o lista de 15 domenii enumerate de participantii anchetei.

Tjobs.ro a desfasurat ancheta online "Cine pleaca la munca in strainatate?" in randul partenerilor sai, agentiile de recrutare si plasare a fortei de munca in afara tarii, in perioada 15.10 - 11.11.2010.

Ancheta si-a propus sa creeze profilul romanului interesat de joburile de peste hotare, asa cum este perceput de recrutorii profesionisti din domeniu. 43 de agentii de recrutare au acceptat sa participe la acest sondaj online, reprezentand aproximativ 11% din totalul agentiilor cu oferte active pe portalul Tjobs.ro.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#locuri munca strainatate, #portret roman munca strainatate , #munca strainatate