Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romanii s-au reorientat: Tara in care numarul imigrantilor s-a dublat in jumatate de an

Marti, 12 August 2014, ora 15:39
9227 citiri
Romanii s-au reorientat: Tara in care numarul imigrantilor s-a dublat in jumatate de an
Foto: Arhiva

Numarul imigrantilor romani din Olanda s-a dublat in prima jumatate a acestui an.

In primul semestru din 2014, in aceasta tara s-au stabilit cu 8.600 de persoane mai multe decat in perioada ianuarie-iunie din 2013, potrivit datelor oficiale citate de DutchNews.nl.

Pe de alta parte, 64.000 de oameni au parasit Olanda, astfel ca imigratia neta a ajuns la 12.000.

Polonezii reprezinta cel mai mare grup de straini din tara (100.000 de persoane). ei mai multi dintre ei (70%) s-au mutat acolo pentru a-si gasi un loc de munca, in special in agricultura si constructii.

In plus, numarul romanilor care au venit in Olanda s-a dublat in prima jumatate din 2014, ajungand la 2.300 de persoane, in timp ce imigrantii bulgari numara 2.000 de persoane.

Masuri dure pentru imigranti

Cele doua partide olandeze de coalitie au facut publice, in martie, planurile de combatere a "problemelor" cauzate de imigrantii est-europeni, cerand limitarea accesului acestora la ajutoarele sociale, dar si la locuinte.

Partidul Muncii a publicat un plan de actiune intitulat "Locuinte decente pentru muncitorii imigranti", argumentand ca acestia sunt "deseori gazduiti in conditii ingrozitoare, pentru preturi exorbitante".

Olanda cere masuri mai dure pentru imigrantii din Europa de Est

Planul este menit sa asigure locuinte decente pentru imigranti, dar si sa evite ca alti oameni sa fie afectati de supraaglomerare.

Astfel, partidul vrea sa limiteze numarul de est-europeni care sosesc sa munceasca in Olanda, asigurandu-se ca fiecare dintre ei are la dispozitie un spatiu de trait de cel putin 12 metri patrati.

De asemenea, Partidul Popular pentru Libertate si Democratie vrea masuri mai dure pentru ca est-europenii sa nu mai ceara ajutoare sociale si indemnizatii de somaj.

Circa 6.000 de cetateni din Romania, Bulgaria, Ungaria si Polonia au cerut ajutoare sociale in anul 2012, cu 250 la suta mai mult decat in anul precedent. De asemenea, 3.400 de est-europeni cer ajutoare sociale.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#imigranti romani olanda, #dublare numar imigranti romani Olanda, #romani Olanda , #munca strainatate