Se cauta medici si asistenti in strainatate - Vezi ce salarii se ofera

Joi, 05 Mai 2011, ora 07:27
21112 citiri
Se cauta medici si asistenti in strainatate - Vezi ce salarii se ofera

Salariile mici si nemultumirile legate de conditiile precare de munca din spitalele romanesti sunt principalele motive pentru care ne pleaca medicii in clinicile din strainatate. Ce gasesc acestia in afara granitelor? Tot confortul din punct de vedere al desfasurarii muncii si, poate cel mai important, remuneratii de mii de euro anual.

Avand in vedere dorinta cadrelor medicale din Romania de a merge la clinicile din strainatate, agentiile de recrutari abunda acum in oferte atat pentru medici, cat si pentru asistenti medicali.

De exemplu, o companie de recrutari cauta medici in Germania, Franta, Suedia si Norvegia. Pentru Germania se cauta medic de medicina umana, fie ca este vorba de proaspat absolvent, rezident, specialist sau primar. Candidatii trebuie sa stie limba germana la nivel bun. In schimb, pentru Franta se cauta medic specialist in Anestezie, Radiologie, Cardiologie, Geriatrie si Medicina muncii. Cei care spera sa munceasca in Hexagon trebuie sa stie, insa, limba franceza la nivel avansat.

In ceea ce priveste tari precum Suedia si Norvegia, aici se recruteaza medici specialisti in Psihiatrie, Psihiatrie pediatrica, Gastroenterologie, Radiologie, Neurologie, Anestezie si Chirurgie generala. Este necesara cunoasterea unei limbi de circulatie internationala (engleza, franceza, germana) si se ofera gratuit cursuri de limba suedeza si novegiana pentru medici si familiile acestora.

Tot in Germania se mai cauta si dentisti, responsabilitatile medicului fiind identice cu cele din Romania. Cei interesati trebuie sa stie ca este necesara cunoasterea limbii germane cel putin la un nivel mediu. Venitul brut anual incepe de la 350.000 euro.

O alta firma de recrutare si selectie personal cauta medici rezidenti si specialisti pentru Marea Britanie si Irlanda. Pachetul salarial este extrem de atractiv, incepand cu 45.000 lire pe an. Cei care vor sa aplice trebuie sa stie ca sunt necesare cunostinte de limba engleza la nivel mediu. Oferta consta in contracte de munca pe durata nelimitata si ajutor la obtinerea actelor necesare desfasurarii activitatii de medic, obtinerea dreptului de munca, obtinerea dreptului de libera practica.

Se cauta si asistenti medicali

La mare cautare sunt si asistenti medicali pentru toate tipurile de structuri sanitare situate in regiunile din nordul si centrul Italiei. Oferta este valabila si pentru absolventii promotiei 2010. Legat de beneficii, este bine de stiut ca se ofera salariu de 1.300-1.700 euro si sporuri si ore suplimentare platite in plus. De asemenea, al 13-lea salariu este asigurat. Se mai acorda spor de fidelitate, un salariu brut pentru fiecare an lucrat (TFR), asigurari de sanatate, boli profesionale, accidente de munca si masa la pret redus la cantina unora dintre structurile sanitare.

De asemenea, o alta agentie cauta 250 de asistenti medicali generalisti pentru Marea Britanie. Cei care vor sa aplice trebuie sa stie ca este necesara Diploma Scolii Post Liceale Sanitare de 3 ani cu calificarea "Asistent Medical Generalist" si 3 ani lucrati consecutiv in ultimii 5, daca Scoala Post Liceala a fost absolvita inainte de 2007.

In ceea ce priveste nivelul de salarizare, aceasta este intre 10,62 si 12 lire sterline pe ora, brut, adica 20.000-24.000 lire sterline brut, pe an. Durata contractului este de minim un an. De asemenea, se asigura cazare, la un cost de aproximativ 200 lire sterline/luna, incluzand si utilitati.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#medici strainatate, #munca strainatate medici, #medici romani strainatate , #munca strainatate
Comentarii