Ziare.com

Ce muncitori au salarii de 3.000 de euro pe luna in Romania?

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 11:05

   

Ce muncitori au salarii de 3.000 de euro pe luna in Romania?
Crede cineva ca 3.000 de euro poate fi un salariu de muncitor, aici in Romania? Ei bine da. Nu multi castiga in Romania acesti bani stand 8 ore pe zi intr-o hala de fabrica, ci doar o mana de sudori in argon din vechea uzina Vulcan din Bucuresti.

Acestia castiga de pana la cateva ori mai multi bani decat inginerii care le coordoneaza munca si asta pentru ca executa echipamente energetice de milioane de euro bucata pentru firme precum Hitachi, Mitsubishi si General Electric, scrie Romania Libera.

In timp ce salariile inginerilor din fabrica incep de la 1.500 lei/luna, salariile sudorilor in argon variaza intre 5.000 si 12.000 lei.

Acestia au resimtit criza doar pentru 3 luni, cand au fost rugati de conducerea unitatii sa accepte sa munceasca doar sase ore pe zi din cauza numarului scazut de comenzi.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

De teama sa nu-si piarda angajatii, care puteau oricand sa plece la munca in strainatate pe salarii de 7.000-10.000 de euro, sefii au revenit asupra deciziei de reducere a programului de lucru, si implicit a salariilor, dupa doar trei luni.

In 1980 Vulcan SA avea 12.000 angajati, in prezent la Vulcan mai lucreaza aproximativ 1.000 de oameni, dintre care doar 74 sunt sudori argonisti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6504 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

N-ar strica sa amintiti si un "amanunt" esential.

Si anume, gradul foarte mare de toxicitate cu care se confrunta zilnic acei sudori!
Sudura in argon nu este deloc o joaca si nu oricine e dispus sa o faca, chiar si pt un salariu de 10.000 euro pe luna.
Asa ca acei oameni incaseaza 60% la salariu din sporuri de risc, nu pt munca efectiva pe care o fac.

 

Argonul se gaseste in stare libera in aer si nu e daunator.

Dar toriul care se foloseste ca electrod e radioactiv.

Cu toate astea mi se pare ciudat ceea ce se povesteste in articol. Din cate stiu eu, firmele importante au utilaje care sudeaza in automat.

Sa fi ajuns Hitachi si mitsubishi la o asemenea criza incat sa-i convina mai mult lucrul manual decat programarea unor masini ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor