Cum ceri sefului o marire de salariu

Duminica, 02 Mai 2010, ora 12:24
7908 citiri
Cum ceri sefului o marire de salariu
Foto: Life 123

Daca ai muncit din greu in ultima perioada si simti ca este cazul sa ceri o marire de salariu, atunci cu siguranta trebuie sa ai o discutie cu seful tau, in care sa incerci sa ii explici necesitatile tale.

Cum emotiile sunt inerente atunci cand vine vorba de o astfel decizie, Life 123 va da cateva sfaturi despre cum trebuie sa va abordati seful pentru a fi siguri de reusita.

1. Care este cel mai bun moment pentru a cere o marire de salariu?

Nu conteaza motivele pentru care cereti o marire daca stiti sa va apropiati de seful vostru la momentul potrivit. Intrebarea este "Cum stii daca e momentul potrivit pentru a cere si, bineinteles, pentru a obtine o marire de salariu?".

Sunteti intr-o pozitie buna pentru a cere o marire de salariu in cazul in care profiturile si cresterea economica a companiei au depasit previziunile. In schimb, in cazul in care societatea s-a confruntat in mod constant cu o scadere, cu siguranta veti dori sa mai asteptati daca nu vreti sa va loviti de un refuz.

Daca vedeti ca vizibilitatea a crescut la locul de munca, daca seful va apreciaza in public, atunci sunteti intr-o pozitie buna pentru a cere o marire de salariu.

Totodata, daca este aproape sfarsit de an si v-ati depasit obiectivele, atunci puteti discuta cu seful despre nivelul salariului pe care il aveti. Avand in vedere contributiile dumneavoastra la activitatea companiei, seful ar putea astepta deja sa profite de ocazie pentru a iti lauda realizarile.

Daca bilantul activitatilor tale nu este de laudat, atunci ar fi cazul sa amani discutia cu seful tau o perioada de timp de pana la sase luni.

Un alt moment important pentru a cere o marire este acela in care aniversati un numar de ani de cand lucrati in compania respectiva. Luati in considerare motive precum loialitatea companiei ca un punct important in negociere. Investitia in angajatii existenti este mai importanta si mai eficienta decat costul cu recrutarea, angajarea si formarea altora angajati noi.

2. Cum pregatesti momentul?

Primul pas este stabilirea unor limite salariale care sunt acceptabile pentru voi, fiind vorba aici de procentul minim pe care sunteti dispus sa il acceptati. Interesati-va inainte de ce salarii exista in companie, ca sa puteti face o comparatie. Exista posibilitatea ca, odata cu marirea salariului sa aveti parte si de noi responsabilitati sau chiar o promovare.

Faceti o lista cu realizarile din ultimul trimestru si asigurati-va ca aceasta include detalii cu privire la responsabilitatile crescande pe care le-ati avut sau orice alte activitati in cadrul companiei, prin care sa se demonstreze modul in care ati reusit sa va atingeti obiectivele. La fel de important este sa stabiliti o intalnire cu seful si sa discutati intr-un mediu retras, poate chiar in biroul lui.

3. Ce faci in timpul intalnirii?

Mai presus de toate, nu va grabiti. Relaxati-va, vorbiti rar si cu incredere, pentru ca este important ca seful sa nu va simta nervozitatea. Vorbind prea repede sau intrerupand discursul sefulul sunt semne ca sunteti nerabdator si poate da impresia ca nici voi nu credeti ca meritati marirea salariala. Furnizati-i sefului o lista scrisa cu realizarile, contributiile si alte aspecte ale muncii voastre. Cu cat oferiti mai multe cifre doveditoare, cu atat va fi mai bine pentru voi. Faceti comparatie intre salariul vostru si al colegilor numai in cazul in care chiar aveti nevoie.

Atunci cand vine vorba de suma exacta, cereti-i seuflui un salariu mai mare decat credeti ca va da, tocmai pentru a avea de unde negocia si la ce renunta.

4. Ce faci dupa intalnire

Aveti rabdare. Lasati-i timp seful sa ia in considerare cererea si sa analizeze toate informatiile care le-ati prezentat. Nu va asteptati la un raspuns imediat si nu cereti o alta intalnire imediat. Pentru a discuta problema in continuare alegeti un moment care este convenabil pentru ambele parti.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#marire salariala, #discutie sef, #salariu marit , #muncitori
Comentarii
Poza atitudini.wordpress.com
atitudini.wordpress.com
rank 5
Daca vreti cu adevarat sa aflati, cautati sa aflati cum au reusit cei din primaria sectorului 6!!!