Cuvantul pe care nu trebuie sa il rostesti in fata sefului

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 11:17
4845 citiri
Cuvantul pe care nu trebuie sa il rostesti in fata sefului
Foto: Pexels/unsplash.com

Exista un cuvant pe care nu trebuie sa-l rostesti sub nicio forma la locul de munca, sustin specialistii in resurse umane.

Darlene Price, presedintele companiei Well Said si autoarea cartii "Well Said! Presentations and Conversations That Get Results", a explicat faptul ca daca nu suntem atenti la ce vorbim, atunci acest lucru ne va afecta credibilitatea, relatiile si oportunitatile de a persevera la job, potrivit Business Insider.

"Cuvintele sunt foarte importante", a explicat scriitoarea.

"Ele reprezinta o componenta-cheie in comunicarea persuasiva. Indiferent de audienta, subiect sau industrie... un lider adevarat trebuie sa foloseasca limbajul pentru a influenta parerea cuiva pentru a obtine un anume rezultat. Exista un motiv puternic pentru care ei sunt vazuti ca lideri: cuvintele pe care le rostesc ii fac pe oameni sa ii urmeze", a mentionat Darlene Price.

Insa ea da un sfat important tuturor: nu trebuie sa folosim niciodata verbul "a incerca" la locul de munca.

"Cuvantul implica posibilitatea ca respectiva sarcina sa nu fie dusa la bun sfarsit", a spus Price. Iar niciun sef nu vrea sa auda asa ceva.

De asemenea, folosirea verbului "a incerca" arata ca nu esti pe deplin incezator in fortele tale - un mesaj ce nu trebuie transmis la locul de munca.

Dar cum trebuie sa raspunzi atunci cand seful iti da ceva urgent de facut?

Raspunsurile corecte ar fi: "Da, voi termina proiectul" sau "Totul o sa fie gata si va fi pe biroul tau pana la 9 a.m.".

In cazul in care termenul-limita e imposibil, atunci nu e nevoie sa il respecti, deci nu e necesar nici sa folosesti cuvantul "incerc".

Mai mult, e bine atunci cand realizezi ca nu vei termina la timp sa iti rogi seful sa extinda termenul-limita sau sa iti dea permisiunea sa te ajute un coleg.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#cuvant interzis locul munca, #cuvant interzis job , #muncitori