Romania, codasa in Europa la ocuparea joburilor vacante

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 16:30
1784 citiri
Romania, codasa in Europa la ocuparea joburilor vacante

Romania se afla printre tarile in care numarul de locuri de munca vacante s-a ocupat foarte greu in acest an, situatie ce se intalneste si in alte tari precum Polonia, Romania, Elvetia si Austria, se arata intr-un raport al European Vacancy Monitor (EVM) al Comisiei Europene, bazat pe un studiu efectual de Manpower.

Pe de alta parte, in Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Spania si Olanda a fost mai usor ca locuitorii sa ocupe o pozitie vacanta, conform raportului EVM.

Pentru unele dintre aceste tari, cum ar fi Irlanda si Spania, acest lucru poate fi explicat de faptul ca numarul posturilor vacante a scazut brusc, in timp ce rata somajului somajului a crescut si, ca urmare, mai putine posturile vacante au devenit mai usor de ocupat.

Romania ocupa locul 2 in topul tarilor privind ponderea angajatorilor care au dificultati in completarea posturilor vacante. Daca in Polonia jumatate (51%) din angajatori au aceste dificultati, in Romania putin peste o treime( 36%) au aceasta problema.

Lista continua cu Elevtia si Austria (35%), Italia (31%), Grecia si Germania(29%), Belgia (27%), Franta (23%), Cehia (19%), Suedia (18%), Olanda (17%), Spania (15%), Norvegia (11%), Marea Britania (9%), Irlanda (4%).

Romania este departe de media UE, unde un precent de 23% dintre companii au astfel de probleme.

Printre pozitiile care se ocupa cel mai greu in tara noastra se numara cele din domenii precum inginerie, reprezentanta vanzari, productie, IT, restaurante, hoteluri, contabilitate si financiar.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ocupare loc munca, #ocupare job, #grad ocupare job disponibil , #muncitori