Ce joburi sunt sigure in timpul crizei?

Luni, 21 Februarie 2011, ora 11:02
2890 citiri
Ce joburi sunt sigure in timpul crizei?
Foto: Arhiva

In ciuda crizei din piata muncii, exista si meserii care raman la mare cautare, indiferent de conditiile economice.

Potrivit unui studiu, aproximativ 40 la suta din romani se asteapta sa-si piarda locul de munca in acest an, in timp ce o treime cred ca vor ramane cu salarii mai mici, relateaza InCont.ro.

Insa situatia nu trebuie sa fie disperata. De exemplu, sunt inca la mare cautare contabilii, avand in vedere ca orice patron vrea sa-si gestioneze cat mai bine banii in timpul unei crize.

De asemenea, institutiile de educatie private au din ce in ce mai mult succes, prin urmare este nevoie de mai multi profesori si educatori.

In companiile de utilitati se gasesc intotdeauna locuri de munca mult mai stabile decat in alte companii, avand in vedere ca salubrizarea, de exemplu, trebuie asigurata indiferent de mersul economiei.

Sistemul sanatatii din Romania este subfinantat, insa se pot gasi multe locuri de munca, avand in vedere migratia medicilor si asistentelor in strainatate. De altfel, daca nu doriti sa lucrati in acest domeniu in Romania, oferta pentru astfel de pozitii in tarile Uniunii Europene si nu numai este destul de larga.

Intr-o perioda in care multi clienti nu mai reusesc sa-si plateasca datoriile, apar multe oferte pentru postul de recuperator. Desi nu este o meserie foarte placuta si nu poate fi practicata de oricine, v-ar putea asigura un loc de munca destul de stabil in aceasta perioada.

Industria alcoolului, a tigarilor sau a jocurilor de noroc nu prea tine cont de recesiune, dimpotriva. De altfel, in ultima perioada au aparut multe case de pariuri, de exemplu, ofertele de munca pe acest domeniu fiind in crestere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#meserii criza, #oferte joburi criza , #oferte angajari