Cum se foloseste Germania de somajul din Europa

Vineri, 31 Mai 2013, ora 07:37
2429 citiri
Cum se foloseste Germania de somajul din Europa
Foto: Arhiva

Mai multe companii germane, inclusiv BMW si BASF, recruteaza un numar limitat de tineri someri spanioli, in contextul ratei ridicate a somajului in randul tinerilor din sudul Europei si al deficitului de forta de munca calificata din Germania.

Douazeci si cinci de muncitori din Spania cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani vor urma programe de instruire pe o perioda de un an la sediul BMW din Munchen, a declarat directorul de resurse umane al companiei, Milagros Caina-Andree, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, noteaza Reuters.

Cei 25 de muncitori reprezinta o parte insignifianta din numarul total de 3,5 milioane de spanioli sub 25 de ani fara un loc de munca, insa Caina-Andree sustine ca programul, care ar putea fi extins pentru Grecia si Italia, este un efort pentru rasplatirea clientilor din tarile respective.

Jumatate dintre spaniolii si grecii cu varste mai mici de 25 de ani sunt someri, comparativ cu mai putin de 8% in cazul Germaniei si al Austriei pentru aceeasi categorie de varsta.

Compania din industria chimica BASF a lansat un program similar constand in instruirea a 20 de muncitori in Spania cu scopul de a-i angaja pentru sediul sau din Ludwigshafen.

Totodata, SAP, cel mai mare producator de software pentru companii, intentioneaza sa recruteze absolventi de studii superioare din sudul Europei in cadrul unui program lansat in luna martie parteneriat cu alte companii IT.

Oficialii germani sunt ingrijorati de faptul ca inrautatirea situatiei economice din Europa va fi atribuita cancelarului Angela Merkel, tocmai inainte de alegerile din toamna.

De asemenea, tara are nevoie de muncitori straini calificati pentru industriile vitale ale economiei sale. In Germania, 33.000 de locuri in stagii de pregatire au ramas neocupate anul trecut.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#someri Spania angajati Germania, #angajari Germania, #loc munca companii germane , #oferte angajari