Profesorii au alternative la invatamantul de stat. Vezi ce joburi sunt disponible

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 07:27
12619 citiri
Profesorii au alternative la invatamantul de stat. Vezi ce joburi sunt disponible
Foto: Gsiumb

Invatamantul romanesc se afla pe o panta descendenta, dovada fiind si cele mai proaste rezultate din istorie obtinute la examenul de bacalaureat din acest an.

In timp ce copiii si parinti dau vina ba pe Ministerul Educatiei, ba pe profesori, analistii dau vina, printre altele, pe salariile prea mici, nemotivante, pe care educatorii, invatatorii si profesorii le primesc.

Insa sistemul de educatie de stat nu este singura posibilitate pentru acestia. Desi a venit vara si, odata cu ea, vacanta, pe site-urile de recrutare exista destul de multe anunturi pentru angajarea de profesori in scoli sau gradinite private.

De exemplu, compania londoneza International House este in cautarea a doi colaboratori pentru predare de limba rusa, in Bucuresti. Candidatul ideal, potrivit anuntului, trebuie sa fie absolvent sau masterand al Facultatii de Limbi Straine (specializare principala limba rusa). Cursurile sunt adresate adultilor, iar programul este flexibil (dimineata sau dupa-amiaza), in functie de orele agreate cu clientii, fara a se sustine ore in timpul weekend-ului.

Gradinita si scoala privata Little London vrea sa angajeze un profesor de limba engleza, pentru clasele I - VIII. Conditiile minime impuse sunt existenta unui definitivat in invatamant, cel putin trei ani experienta si cunostinte de operare PC. In mod ideal, candidatii ar trebui sa aiba experienta relavanta intr-o scoala internationala, sa cunoasca programa britanica si sa fie dispusi sa caute materiale noi pentru predare.

De asemenea, Little London cauta si o educatoare pentru gradinta cu predare in limba engleza, care sa fie absolventa de Liceu Pedagogic sau Colegiu Institutori si foarte buna cunoscatoare a limbii engleze. Sunt obligatorii si experienta de minimum doi ani in invatamant, definitivatul sau gradul II si buna cunoastere a programelor MSOffice.

Fundatia Ary, care opereaza o cresa si o gradinita cu acelasi nume, are neovie de doua educatoare, in Cluj-Napoca. Candidatii trebuie sa aiba studii in domeniu, precum si experienta. In plus, potrivit anuntului, persoanele care candideaza trebuie sa aiba rabdare in dezvoltarea caracterului copiilor si sa fie o persoana creativa.

Asociatia Eruditio are nevoie de un profesor de limba germana, care ar urma sa predea copiilor cu varste intre 5 si 14 ani din localitatea Ghermanesti, de langa Snagov. Postul este part-time, iar cerintele sunt studii superioare finalizate (Facultate de Pedagogie reprezinta un avantaj), experienta si practica pedagogica de minim cinci ani si construirea si redactarea materiei de curs.

In Galati, exista sase posturi disponibile, in cadrul firmei Sarnes Proexpert, pentru formatori in domeniul resurse umane, accesare fonduri europene, comunicare si negociere, trainer team building. Candidatii trebuie sa aiba diploma de formator, minimum trei ani experienta in domeniu si diploma in disciplina pe care vor sa o predea.

Persoanele selectate vor sustine cursuri de formare profesionala, workshop-uri, traininguri si seminarii. De alfel, cursurile de formare profesionala, care se adreseaza adultilor, vor fi acreditate CNFPA, recunoscute de Ministerul Educatiei.

Fundatia Romanian Business, ce detine scoala particulara Arc, este in cautarea unei invatatoare, care sa fie absolventa a liceului pedagogic sau a unei institutii de invatamant similare, sa aiba experienta de minimum trei ani la o alta institutie scolara si sa cunoasca limba engleza, nivel avansat.

Scoala Internationala Olga Gudynn are nevoie de un profesor de matematica pentru gimnaziu, in regim full time. Se cere diploma de licenta in specialitatea predata, diploma de master si diploma de absolvire a modulului psihopedagogic. De asemenea, este obligatoriu gradul didactic definitiv si experienta de 7 ani la catedra. Candidatii care au mai predat in scoli private si care vorbesc limba engleza vor fi avantajati.

O gradinita cu predare in limba engleza dupa programa britanica Foundation Stage si British National Curriculum are nevoie de un educator sau asistent educator cu experienta relevanta in limba engleza, la nivel prescolar (grupa de varsta 2 - 6 ani).

Printre cerinte se numara programarea activitatilor la clasa, managementul clasei, planificarea si supravegherea activitatilor, organizarea si implementarea programei pentru activitati de interior si experior si insotirea grupei de copii la cursuri optionale. Programul de lucru va fi intre orele 9 - 18, iar gradinita va oferi si traininguri gratuite, precum si participare la trainingurile oferite de British Council.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#oferte locuri munca educatie, #profesori scoli private, #educatori gradinite private , #oferte angajari