Ce sanse ai sa te angajezi in 2010? Specialistii HR spun ca foarte mici (Video)

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 11:17
1876 citiri
Ce sanse ai sa te angajezi in 2010? Specialistii HR spun ca foarte mici (Video)

Daca esti printre cei care au inca un loc de munca, dar simti nevoia de o schimbare si te gandesti sa iti dai demisia, ai face bine sa te razgandesti, pentru ca nu este o perioada buna sa o iei de la capat.

"In momentul in care cineva pune un anunt si primeste 200-300 de CV-uri dintre care 90% sunt absolut identice, difera doar numele, angajatorul scoate 5 la intamplare si cu acele persoane se intalneste. Nu-si poate nimeni permite sa se intalneasca cu toata lumea.

Daca nu ai in CV ceva care sa te scoata in evidenta pentru a fi chemat la interviu, sansele sunt extrem de mici" a declarat George Butunoiu, consultant HR, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.

Specialistul HR spune ca ofertele de joburi sunt putine, majoritatea celor care isi gasesc un job o fac pentru ca "se vand" mai ieftin decat actualii angajati.

"(Ofertele de joburi, n.red.) Sunt extrem de putine. Majoritatea sunt de inlocuire. Angajatorii sunt cu un ochi pe piata, daca gasesc oportunitatea sa inlocuiasca un angajat cu cineva la fel de bun, dar mai ieftin sau cu acelasi salariu dar mai bun, o fac. Cautari active sunt putine. In general, sunt foarte putine joburi comparativ cu anii trecuti.

Multe sunt pe vanzari, dar intr-un sistem in care salariul fix e foarte mic si exista o presiune pe angajat pentru a accepta un salariu fix, cea mai mare parte a veniturilor trebuie sa fie pe comision sau pe partea variabila. Mai sunt joburi la call center-uri, dar nesemnificative fata de cum era inainte de criza. Anul asta, cel putin, nu cred ca e nicio sansa sa se schimbe ceva", a mai spus Butunoiu.

Ce calitati trebuie sa ai ca sa ai o sansa

Ca sa ai o sansa la angajare, George Butunoiu spune ca trebuie sa ai un CV care sa te evidentieze fata de ceilalti zeci de mii de candidati.

"In primul rand, trebuie sa iasa in evidenta fata de marea masa a angajatilor sau a candidatilor pentru ca, acum daca nu iesi cu nimic in evidenta si esti la fel ca zeci de mii de candidati dezorientati pe piata muncii care cauta in stanga si in dreapta, nu te poti baza decat pe noroc.

In momentul in care cineva pune un anunt si primeste 200-300 de CV-uri dintre care 90% sunt absolut identice, difera doar numele, angajatorul scoate 5 la intamplare si cu acele persoane se intalneste. Nu-si poate nimeni permite sa se intalneasca cu toata lumea. Daca nu ai in CV ceva care sa te scoata in evidenta pentru a fi chemat la interviu, sansele sunt extrem de mici", a mai spus Butunoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#oferta locuri munca, #concediere loc munca, #job angajare oferta, #George Butunoiu locuri munca , #oferte locuri munca