Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De la mina pe platourile de filmare

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 16:40
1577 citiri
De la mina pe platourile de filmare

Minerii din Valea Jiului care s-au disponibilizat se pot reorienta in domeniul cinematografic. O agentie de casting din Bucuresti a impanzit toate orasele din Valea Jiului cu anunturi prin care cauta fosti mineri, atat barbati cat si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, care sa participe ca figuranti la un film ce va fi turnat in zona.

Este vorba despre filmul "Ceva bun de la viata" al regizorului Dan Pita, filmarile fiind programate, potrivit anuntului, in intervalul 30 aprilie - 15 mai in Petrosani si Petrila. Pentru fiecare zi de filmare cei care vor trece de casting vor primi cate 30 de lei.

Pe de alta parte, si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca recruteaza someri pentru a lucra in strainatate in domeniul hotelier. Ei pot lucra ca bucatari, cameriste, ospatari, portari, hamali, farmaciste sau receptioneri, iar salariile sunt de la 700 de euro in sus.

"Locurile de munca sunt pentru oameni care au calificarile necesare si experienta in domeniul turismului pentru ca la Venetia se cauta personal pentru un lant hotelier. Ei trebuie sa stie si limba tarii in care vor lucra, iar cazarea si-o platesc. Cei interesati pot trimite cv-uri pana in 22 aprilie sau pot veni la sediul agentiilor locale", declara Judith Babtan, sef ALOFM Petrosani.

Acestea sunt primele oferte de munca pentru strainatate din acest an, iar pentru prima data nu este vorba despre angajari in agricultura.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#oferte locuri munca Petrosani, #mineri angajari film, #mineri angajati turism , #oferte locuri munca