Grecia, in topul statelelor care angajeaza romani

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 15:11
1208 citiri
Grecia, in topul statelelor care angajeaza romani

Grecia este pe primul loc in randul statelor care angajeaza romani, joburile oferite conationalilor nostri in strainatate scazand, in luna martie, cu 40 la suta, se arata intr-un studiu realizat de Balaur.ro.

Potrivit analizei ofertei online de locuri de munca pentru luna aprilie, joburile oferite romanilor din stranatate au scazut semnificativ, tarile cu cele mai mari scaderi in ce priveste locurile de munca pentru romani fiind Cehia (-74,7%), Germania (-36,8%) si Statele Unite (- 42,5%), relateaza Mediafax.

Grecia se mentine in continuare pe primul loc ca tara angajatoare, cu o crestere de 11,5 la suta.

In ce priveste piata de locuri de munca din Romania, analiza ofertei online arata ca domeniul Publicitate/PR a crescut semnificativ, cu 40,5 la suta, urmat de Marketing cu 32,5 la suta.

Singurul domeniu care a inregistrat o scadere in aceasta luna este Educatie/Arta/Cultura, cu 6,1 la suta. Cu toate acestea, fata de nivelul din decembrie 2009, exista aproape de 2,5 ori mai multe joburi in aceasta arie.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de munca s-a mentinut. Pe primele locuri se situeaza in continuare Vanzari/Comert, IT/Telecomunicatii si Finante/Contabilitate/Asigurari. Toate trei au inregistrat cresteri de peste 15 la suta.

Ca locuri de munca pe cap de locuitor Bucuresti este in continuare pe locul unu, distantandu-se fata de celelalte judete. Numarul ofertelor la mia de locuitori este in continua crestere: de la 3,50 cat era la 1 februarie la 3,81 la 1 martie, iar acum la 5,08. Pe locul doi se afla judetul Timis cu 2,82 oferte la mia de locuitori.

Studiul balaur.ro a fost facut pe un esantion de joburi provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, avand un grad de reprezentativitate estimat de 73 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#locuri munca Grecia, #locuri munca strainatate , #oferte locuri munca