Isi da in judecata facultatea, pentru ca nu si-a gasit un job in 8 ani

Marti, 08 Martie 2016, ora 10:33
5675 citiri
Isi da in judecata facultatea, pentru ca nu si-a gasit un job in 8 ani
Foto: Thomas Jefferson School of Law

O americanca de 37 de ani da in judecata Facultatea de Drept unde a studiat, pe motiv ca, la 8 ani de cand a terminat scoala, inca nu si-a gasit de munca in bransa, desi a trimis circa 150 de CV-uri.

Anna Alaburda, care a studiat la Thomas Jefferson School of Law (TJSL), e prima care reuseste sa-si dea in judecata facultatea, desi incercari au mai existat in 2011 si 2012, informeaza Business Insider. Procesul sau incepe luni, iar avocata fara job isi construieste cazul pe faptul ca statisticile prezentate de facultatea urmata de ea arata ca 80,1% dintre absolventii de TJSL sunt angajati la noua luni de la terminarea studiilor.

Anna Alaburda este de parere ca aceste statistici sunt neadevarate si ca astfel de scoli nu fac decat sa prezinte studentilor un viitor cu mult mai roz decat realitatea.

Lufthansa isi da in judecata angajatii pentru greva care a paralizat traficul aerian

In timpul facultatii, Alaburda a fost printre primii din anul sau. A luat examenul de admitere in Barou din prima incercare. In ciuda succeselor sale, insa, nu a putut sa gaseasca un job in bransa, fiind obligata sa accepte locuri de munca part-time si chiar unele "la negru", pentru a-si acoperi cheltuielile si imprumutul facut pentru a-si achita taxele de scolarizare, ajunse la 170.000 de dolari.

De aproape 10 ani de cand incearca sa-si gaseasca un post de avocat, femeii nu i s-a oferit decat o sansa, pe care Anna nu a acceptat-o, salariul fiind cu mult mai mic decat cel care s-ar fi cuvenit unui licentiat in Drept.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#americanca proces facultate job, #americanca judeca facultate drept asteptari false, #licentiata drept proces facultate , #oferte locuri munca