Salarii de pana la 6.000 de euro la platforma laserului din Magurele - cum sa obtii un job

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 08:52
6725 citiri
Salarii de pana la 6.000 de euro la platforma laserului din Magurele - cum sa obtii un job
Foto: Arhiva

Romania va gazdui cel mai mare laser din lume, dupa ce Comisia Europeana a anuntat, marti, ca a aprobat finantarea proiectului ELI. In plus, se pare ca salariile angajatilor la noul proiect pot ajunge pana la 6.000 de euro.

"Angajarea oamenilor se va face prin concurs international. Grila de salarizare prevazuta in proiect este la fel cu cea din oricare alt institut european de cercetare. Un cercetator senior care va lucra la Magurele va primi aproxiamtiv 6.000 euro pe luna, salariu apropiat cu cele de la Centru European de Cercetare Nucleara.

De altfel, am avut o discutie indelungata pe acest subiect atunci cand am prezentat proiectul Comisiei Europene. Ei ne intrebau - cum credeti ca vor veni cercetatori sa lucreze in Romania pentru 500 de euro?", a declarat Dragos Ciuparu, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica, in mandatul lui Daniel Funeriu, arata Romania Libera.

CE a aprobat: Cel mai mare laser din lume va fi construit la Magurele

In respectivul proiect, numit Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics' (ELI-NP), se vor implica 40 de institutii academice si de cercetare din 13 state membre.

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru Ziare.com ca acesta este cel mai mare proiect de cercetare din istoria Romaniei si, de asemenea, unul dintre marile proiecte de cercetare ale Uniunii Europene.

"Evident, sunt foarte satisfacut de faptul ca acest proiect a inceput efectiv in mandatul meu si ca toate demersurile pentru obtinerea finantarii de la Comisia Europeana au fost realizate de echipa pe care am avut onoarea sa o reprezint", a spus Funeriu.

ELI-NP va avea rolul unui laborator paneuropean, in cadrul caruia va fi regasita o gama larga de discipline stiintifice, care vor include domenii inovatoare ale fizicii fundamentale, noua fizica nucleara si astrofizica, precum si stiinta materialelor si stiintele vietii.

Tot aici, oamenii de stiinta vor cerceta modalitati noi de tratare a materialelor nucleare si a deseurilor radioactive.

"Romania are ocazia de a se plasa ferm pe harta cercetarii europene, de a pastra in tara lucratori cu specializare foarte inalta, inversand fenomenul 'exodului creierelor' si atragand noi societati in regiun ", dupa cum a declarat comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, citat de ProTV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#salariu platforma laser Romania, #salariu platforma Magurele Romania , #oferte locuri munca
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Si totusi, cum sa obtzii un job?!