Ziare.com

Salarii de pana la 6.000 de euro la platforma laserului din Magurele - cum sa obtii un job

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 08:52

   

Salarii de pana la 6.000 de euro la platforma laserului din Magurele - cum sa obtii un job
Romania va gazdui cel mai mare laser din lume, dupa ce Comisia Europeana a anuntat, marti, ca a aprobat finantarea proiectului ELI. In plus, se pare ca salariile angajatilor la noul proiect pot ajunge pana la 6.000 de euro.

"Angajarea oamenilor se va face prin concurs international. Grila de salarizare prevazuta in proiect este la fel cu cea din oricare alt institut european de cercetare. Un cercetator senior care va lucra la Magurele va primi aproxiamtiv 6.000 euro pe luna, salariu apropiat cu cele de la Centru European de Cercetare Nucleara.

De altfel, am avut o discutie indelungata pe acest subiect atunci cand am prezentat proiectul Comisiei Europene. Ei ne intrebau - cum credeti ca vor veni cercetatori sa lucreze in Romania pentru 500 de euro?", a declarat Dragos Ciuparu, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica, in mandatul lui Daniel Funeriu, arata Romania Libera.

CE a aprobat: Cel mai mare laser din lume va fi construit la Magurele

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

In respectivul proiect, numit Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics' (ELI-NP), se vor implica 40 de institutii academice si de cercetare din 13 state membre.

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru Ziare.com ca acesta este cel mai mare proiect de cercetare din istoria Romaniei si, de asemenea, unul dintre marile proiecte de cercetare ale Uniunii Europene.

"Evident, sunt foarte satisfacut de faptul ca acest proiect a inceput efectiv in mandatul meu si ca toate demersurile pentru obtinerea finantarii de la Comisia Europeana au fost realizate de echipa pe care am avut onoarea sa o reprezint", a spus Funeriu.

ELI-NP va avea rolul unui laborator paneuropean, in cadrul caruia va fi regasita o gama larga de discipline stiintifice, care vor include domenii inovatoare ale fizicii fundamentale, noua fizica nucleara si astrofizica, precum si stiinta materialelor si stiintele vietii.

Tot aici, oamenii de stiinta vor cerceta modalitati noi de tratare a materialelor nucleare si a deseurilor radioactive.

"Romania are ocazia de a se plasa ferm pe harta cercetarii europene, de a pastra in tara lucratori cu specializare foarte inalta, inversand fenomenul 'exodului creierelor' si atragand noi societati in regiun ", dupa cum a declarat comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, citat de ProTV.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3658 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si totusi, cum sa obtzii un job?!

Despre asta nu se spune mai nimic!!

 

eee

eee si tu acum... titlul conteaza... continutul mai putin!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor