Vrei sa lucrezi in aceasta vara? Vezi care sunt joburile de sezon

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 07:20
3678 citiri
Vrei sa lucrezi in aceasta vara? Vezi care sunt joburile de sezon
Foto: Blogcomplaint

Inceperea sezonului de concedii inseamna si un numar mai mare de oferte de locuri de munca in domeniul HoReCa (hotel, restaurant, catering) si cel turistic.

Avand in vedere si noile modificari aduse Codului Muncii, prin care se simplifica procedurile de angajare de personal in regim temporar, posturile disponibile in aceste sectoare se vor inmulti, in acest an.

Pe site-urile de recrutare exista o multitudine de anunturi privind joburile disponibilie, de la cele clasice, precum barman sau ospatar, la pozitii speciale, in domeniul turismului medical, sau cele de vanzari in domeniu.

Aerotravel Lufthansa City Center, de exemplu, angajeaza personal pentru mai multe posturi. Pentru a obtine postul de agent de vanzari, trebuie sa aveti studii superioare, experienta de doi ani in vanzari directe, excelente abilitati de comunicare, de vanzari si negociere, sa cunoasteti limba engleza si sa detineti permis de conducere, categoria B.

Printre responsabilitatile jobului se numara crearea, mentinerea si dezvoltarea relatiei cu clientii, pregatirea si urmarirea ofertelor, negocierea conditiilor de plata, pregatirea rapoartelor specifice si propunerea de noi proiecte.

De asemenea, compania cauta si un specialist marketing, care sa aiba experienta de minim doi ani pe domeniu, sa cunoasca bine limba engleza si sa aiba bune abilitati de utilizare a computerului. Persoana angajata va trebui sa realizeze si sa implementeze strategiile de marketing si sa promoveze produsele. In plus, va fi implicata in activitati de PR intern si extern si va tine legatura cu furnizorii.

Agentii de turism sunt la mare cautare. Pentru astfel de posturi se cere, de obicei, experienta pe un post similar, studii superioare in domeniu si experienta in utilizarea sistemelor de rezervari. Brevetul de Turism si diploma IATA/UFTAA reprezinta un avantaj, iar limba engleza este indispensabila.

Agentul de turism va fi responsabil pentru efectuarea rezervarilor, crearea de pachete turistice, inclusiv transport, cazare, transferuri, inchirieri auto si alte servicii, urmarirea si verificarea facturilor de la furnizor, emiterea asigurarilor medicale. In cele mai multe cazuri, salariul (care se negociaza la interviurile de angajare), este suplimentat cu bonusuri din vanzari.

Compania de resurse umane Lalsat International Romania este in cautarea de insotitori de zbor pentru Emirates Airline, una din cele mai mari din lume. Interviurile de angajare se vor desfasura in Bucuresti, in prezenta reprezentantilor operatorului aerian, intre 7 si 9 mai.

Cerintele nu sunt foarte ridicate: este de ajuns sa aveti diploma de bacalaureat, sa fiti fluent in limba engleza, atat scris, cat si vorbit, si sa fiti in forma fizica buna. Daca aveti experienta in domeniul turismului, acest lucru este un avantaj.

Printre beneficiile acordate "castigatorilor" se numara cazare gratuita, asigurare medicala si reduceri la preturile biletelor de avion pentru membrii familiei.

Bucatarii sau patiserii isi pot gasi usor un loc de munca, atat in hotelurile din Romania, cat si in cele din strainatate. Hotelul Novotel din Bucuresti, de exemplu, este in cautarea unui patiser/cofetar, ale carui atributii vor include verificarea si depozitarea ingredientelor pentru prepararea dulciurilor, dar si realizarea de aluaturi, mixturi, cozonaci si creme, inghetata, produse semifinite si finite de cofetarie, patiserie si pizzerie.

Angajatul va trebui sa execute si produse de cofetarie mai elaborate, dar si sa verifice calitatea produselor si sa preleveze esantioane pentru analiza de laborator.

De asemenea, Phoenicia Grand Hotel, tot din Capitala, este in cautarea unui bucatar, care va lucra intr-o bucatarie de 4 stele, conform anuntului de angajare. Candidatii trebuie sa aiba cunostinte de caracteristicile principale organoleptice si fizico-chimice ale alimentelor, precum si procesele tehnologice de fabricatie a preparatelor culinare. De asemenea, trebuie sa aiba diplima de calificare, experienta in bucataria internationala si in organizarea operatiunilor specifice zonei de bucatarie.

Oferte si in strainatate

Daca va doriti sa lucrati intr-o tara cu o industrie a turismului foarte dezvoltata, puteti incerca sa obtineti unul din posturile disponibile pentru hotelurile din Grecia. Se cauta barmani, ajutor de bucatar, ospatari si cameriste, pentru a lucra in hoteluri si restaurante din zone precum Rhodos, Creta, Corfu, Lefkada, Parga, Halkidiki, Skiathos, Samos, Paxi sau Karpathos, intr-un program de 8 - 10 ore pe zi, 6 zile pe saptamana.

Cerintele includ vorbirea limbii engleze (nivel mediu), minima experienta in domeniu si o varsta maxima de 35 de ani. Salariile se incadreaza intre 600 - 900 de euro pe luna, fiind oferite gratuit cazarea, masa si asigurarea medicala.

Turismul medical, nou pe piata

Avand in vedere ca, in Romania, se dezvolta din ce in ce mai mult turismul medical, au aparut si locurile de munca specializate pe asa ceva. De exemplu, Neolife Medical Center, specializat pe oncologie, este in cautarea unui project manager pentru turism medical.

Pentru a va califica, trebuie sa aveti experienta pe un post de reprezentant vanzari sau reprezentant medical, studii superioare finalizate in domeniul medical, contacte si networking puternic in domeniul medical si abilitati foarte bune de comunicare.

Daca sunteti angajat, veti fi responsabil de vanzarea programelor de tratament pentru strainatate, promovarea imaginii companiei, implementarea strategiei de vanzare si pastrarea legaturii cu pacientul/clientul pe toata perioada premargatoare tratamentelor si expertizelor, cat si in perioada de desfasurare a acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#joburi turism, #locuri munca hoteluri , #oferte locuri munca