100 de romani si bulgari se angajeaza, zilnic, in Marea Britanie - raport

Joi, 15 August 2013, ora 16:32
1698 citiri
100 de romani si bulgari se angajeaza, zilnic, in Marea Britanie - raport
Foto: Daily Mail

O suta de romani si bulgari se angajeaza, in fiecare zi, in Marea Britanie. Numarul imigrantilor din Regatul Unit a ajuns, in ultimul an, la 141.000, potrivit cifrelor Oficiului National de Statistica britanic.

Pentru prima oara in istorie, numarul imigrantilor din UE in Marea Britanie a depasit numarul celor veniti din Australia sau Noua Zeelanda, scrie Daily Mail, citand cifre oficiale.

In 1997, doar 2.000 de romani si bulgari lucrau in Marea Britanie, fata de 78.000 de australieni si neozeelandezi. Cresterea anuala cu 35% a numarului de imigranti bulgari si romani este dramatica, scrie presa britanica. Aceasta in timp ce numarul celor veniti din alte state europene stagneaza.

Deja au aparut ingrijorari in ceea ce priveste ridicarea restrictiilor de munca de la finalul acestui an, masura care este preconizata sa aduca un numar si mai mare de imigranti romani si bulgari.

Frecvent, presa din Marea Britanie scrie articole despre teama britanicilor fata de imigrarea in masa a romanilor si bulgarilor. Multi englezi sustin ca acestia le iau slujbele si cresc infractionalitatea. Mai mult, se pune si problema ajutoarelor sociale care revin acestor imigranti si cu a caror distribuire multi britanici nu sunt de acord.

Influxul de imigranti, scrie Daily Mail, nu este deloc surprinzator avand in vedere ca salariul minim pe ora primit in Romania este de 0,79 de lire, iar in Bulgaria de 0,73 lire. In Marea Britanie, suma minima primita pe ora este de 6,31 lire.

"Aceste cifre (datele ONS britanic - n.red.) arata ca noi construim un sistem de imigrare care functioneaza in interesul national si stimuleaza cresterea. Inmultirea locurilor de munca a servit in primul rand britanicilor, dar a si atras imigranti priceputi care vin in Marea Britanie pentru a lucra la afacerile noastre", a declarat Ministrul englez pentru Integrare, Mark Harper.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#romani bulgari Marea Britanie, #imigranti Anglia raport ONS , #piata muncii
Comentarii