Bugetarii au salarii de mii de euro si dupa restructurarea sectorului public

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 10:37
3015 citiri
Bugetarii au salarii de mii de euro si dupa restructurarea sectorului public
Foto: Arhiva

Bugetarii continua sa castige salarii de mii de euro pe luna, desi Guvernul si presedintele vorbesc de cateva luni despre restructurarea bugetara, salarizarea unica si reducerea cheltuielilor in sectorul public.

Cel mai bine platit bugetar este din Arad si a castigat, in 2009, 671.000 de lei brut, echivalentul a 13.300 de euro brut luna de luna, de 10 ori mai mult decat presedintele si primul-ministru, potrivit Ziarul Financiar.

Urmatorul in top este un functionar din Sibiu, cu 576.000 de lei brut, urmat de doi din Cluj, cu 552.000, respectiv 477.000 de lei brut. Urmeaza un iesean care a castigat un salariu anual brut de 475.000 de lei.

Astfel, dintr-un top cu cele mai mari 410 salarii din Romania, 42 de salariati lucreaza in institutii publice si castiga peste 22.000 de lei (5.000 de euro) pe luna, de 3 ori mai mult decat presedintele.

Bancherii, cei mai bine platiti romani

In ceea ce priveste sectorul public, cel mai bine platit angajat din Romania, exceptand Capitala, este o persoana din Giurgiu care a avut un salariu brut de 1,85 milioane de lei in sectorul constructiilor de nave si structuri plutitoare. Pe locul doi, se afla un consultant in afaceri din Prahova, cu 1,41 milioane de lei, urmat de un constantean care lucreaza in industria aeriana, cu un salariu brut de 1,32 milioane de lei in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#bugetari salarii, #bugetari salarii mari, #cheltuieli sectorul public, #restructurare sector bugetar , #piata muncii
Comentarii
Poza Dumi10
Dumi10
rank 5
Depinde despre ce bugetari vorbim...
Poza vestala
vestala
rank 5