Care sunt tarile cu cei mai fericiti si mai loiali angajati

Duminica, 29 Noiembrie 2015, ora 06:46
8170 citiri
Care sunt tarile cu cei mai fericiti si mai loiali angajati
Foto: Ziare.com

Compania suedeza Universum a publicat recent un top al tarilor cu cei mai fericiti si mai loiali angajati.

Cele mai bogate tari nu ofera si cele mai fericite conditii de lucru, arata rezultatele sondajului pe baza caruia a fost realizat topul. Astfel, SUA si Marea Britanie ocupa abia pozitiile 29, respectiv 30.

In cadrul sondajului citat de Business Insider au fost chestionati 250.000 de angajati din 55 de tari. Sistemul de evaluare a fost bazat pe trei factori: satisfactia angajatilor, disponibilitatea acestora de a le recomanda prietenilor compania pentru care lucreaza si probabilitatea de a-si schimba locul de munca in viitor.

Conform acestor criterii, urmatoarele zece tari au cei mai multumiti angajati:

10. Rusia

Rusia a cunoscut o reducere semnificativa a pietei muncii anul trecut, partial ca urmare a sanctiunilor tarilor occidentale. Desi multi si-au pierdut locurile de munca, iar cei care au ramas au suferit reduceri salariale, cei mai multi rusi sunt multumiti, in general, de conditiile de munca, conform publicatiei "The Village".

9. Republica Ceha

In Cehia, cresterea securitatii locului de munca a compensat nemultumirile angajatilor legate de salarii.

8. Grecia

In pofida situatiei dificile cu care s-au confruntat in ultimii ani, grecii sunt, aparent, fericiti la serviciu. Cei care au un loc de munca sunt foarte multumiti si recunoscatori angajatorilor lor si nu dispun, cel mai probabil, de multe alte optiuni pe piata muncii, a explicat Claudia Tattanelli, director global al Universum.

7. Elvetia

Elvetia se afla in mod constant printre primele tari cand vine vorba despre satisfactia profesionala. Acest lucru s-ar datora atmosferei de la locul de munca si existentei oportunitatilor de avansare in cariera.

6. Austria

Nici angajatii austrieci nu au motive sa se planga. Nivelul mai scazut al securitatii locului de munca este compesant in Austria prin salarii mai mari.

5. Africa de Sud

Africa de Sud are cei mai fericiti angajati de pe continentul african, potrivit sursei citate.

4. Danemarca

Angajatorii danezi fac din fericire o prioritate. In Danemarca, orice companie cu mai mult de 35 de angajati trebuie sa deschida noi locuri in consiliul de administratie pentru angajatii obisnuiti, care vor avea aceleasi drepturi si competente ca si ceilalti membri ai consiliului.

3. Costa Rica

Turismul si exporturile de produse agricole creeaza in aceasta tara din America Centrala numeroase locuri de munca stabile si cu un nivel ridicat al gradului de satisfactie, potrivit unui studiu Gallup si Meridian International.

2. Norvegia

Tara a obtinut punctaje foarte bune in ceea ce priveste securitatea locurilor de munca si castigurile, in cadrul Better Life Index realizat de Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

1. Belgia

Belgia este tara cu cei mai fericiti angajati, potrivit Universum. Exista aici o abundenta de afaceri independente construite in jurul valorilor traditionale, care acorda o mare importanta stabilitatii.

Clasamentul este completat de Suedia, Finlanda, Mexic, Olanda, Germania, Canada, Chile, Franta si Argentina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#angajati fericiti, #angajati loiali, #top tari angajati , #piata muncii