Ce joburi cauta romanii?

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 08:26
2265 citiri
Ce joburi cauta romanii?

Romanii care isi cauta un job vor sa munceasca in domeniile IT/software, vanzari si contabilitate.

Romania libera citeaza un studiu realizat de BitDefender in colaborare cu un portal specializat in cercetarea de piata, care arata ca romanii se indreapta spre aceste domenii pe care le considera bine platite si de viitor.

Expertii in resurse umane spun si ei ca se cauta joburi in sectoare precum servicii profesionale (IT, legal, financiar-contabil, resurse umane, accesarea de fonduri europene), farmaceutic, telecomunicatii (telefonie mobila si serviciile asociate precum cele de call-center), inginerie si HoReCa (industria hoteliera si de servicii adiacente).

In schimb, romanii nu vor sa lucreze in industria grea, transporturi, sanatate sau constructii.

Romanul isi alege jobul tinand cont de urmatorii factori: venit, posibilitati de avansare, program de munca flexibil, contributia la un proiect important si lucrul intr-un mediu tanar si dinamic.

Cat despre tineri, acestia sunt mai putin pretentiosi ca pana acum. "Spre deosebire de anul trecut, cand proaspetii absolventi isi permiteau sa aleaga intre doua-trei oferte, primul criteriu in alegerea jobului fiind salariul si posibilitatile rapide de crestere, astazi ei sunt mult mai dispusi sa accepte orice oferta li se face", a declarat Oana Datki, country manager la compania de resurse umane ConsulTeam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#joburi cautare, #criterii angajare, #piata muncii 2009 , #piata muncii